Vietnam'da toplu balık ölümleri

- Balık ölümlerinden sorumlu tutulan Tayvanlı şirket 500 milyon dolar tazminat ödeyecek

Google Haberlere Abone ol
Vietnam'da toplu balık ölümleri

HANOI (AA) - Vietnam kıyılarında yaşanan toplu balık ölümlerinden sorumlu tutulan Tayvanlı bir şirketin, 500 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Vietnam hükümet yetkilisi Mai Tien Dung, yaptığı basın toplantısında, Tayvan'ın Formosa Plastik Grubuna bağlı çelik fabrikası ve elektrik santralinin, Vietnam'ın 200 kilometre uzunluğundaki kıyılarında nisan ayından itibaren görülen yaklaşık 70 ton balığın ölümünden sorumlu olduğunu belirtti.

Dung Formosa Ha Tinh Steel isimli şirketin balık ölümleriyle ilgili 500 milyon dolar tazminat ödemeyi, kıyıları temizlemeyi ve balıkçılara yeni iş imkanları sağlamayı kabul ettiğini kaydetti.

Mai Tien Dung, çelik fabrikası ve elektrik santrali tarafından yürütülen testler sırasında zararlı maddelerin denize karıştığını ve bunun da balık ölümlerine neden olduğunu belirtti.

Tayvanlı şirketin müdürü Çen Yuan Çeng ise basın toplantısına gönderdiği videolu mesajda, "Şirketimiz bütün sorumluluğu alıyor ve Vietnam halkından özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar