VGM bursu şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir?

VGM bursu başvuru şartları, kimlerin başvuru yapabileceği soruları öğrenciler tarafından merakla soruluyor. VGM bursu şartları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
VGM bursu şartları nelerdir, kimler başvurabilir?

VGM bursu şartları nelerdir, kimler başvuru yapmak için gerekli olan şartlar nelerdir, kimler VGM'ye burs başvrusu yapabiliyor? 

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu almak isteyen öğrenciler, bursun kimlere verildiğini merak ediyor. 

VGM bursu her yıl düzenli bir şekilde ihtiyaç sahibi öğrencilere veriliyor.

Devlet bursu ve öğrenim kredisinden tamamen farklı olan VGM bursu genellikle yetim, ihtiyaç sahibi, şehit yakınlarına verilir. 

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere maddi destek kapsamında karşılıksız verilecek olan VGM bursu için başvurular kurumun resmi sitesi üzerinde gerçekleştirilecek.

VGM Başvuruları www.vgm.gov.tr üzerinden form doldurulmak suretiyle alınacak.

Vakıflar Burs başvuru formu beş aşamadan oluşuyor. Öğrencinin nüfus bilgileri, aile bilgileri, okul bilgileri, iletişim bilgileri ve onaylama ile birlikte başvuru süreci sona erecek.

"Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Yükseköğrenim Bursu Başvuru" formunu doldurabilmek için öncelikle forma giriş yapılmalıdır. 

Yükseköğrenim Burs Başvurusu Giriş Ekranına giriş yapmak için tıklayınız.

Giriş Ekranında "Ad", "Soyad", Doğum Tarihi", "Baba Adı", "Kimlik Türü", "T.C. Kimlik Numarası", "Nüfus Cüzdanı Seri – No" alanları ile "Güvenlik Doğrulama" ve "Kişisel Verilerin İşlenmesi Açıklama Metni" alanları yer almaktadır. Bu alanları doldururken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

1- Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde sistem uyarı vererek, yanlış giriş yapılan alana sizi yönlendirecektir. Özellikle isim bilgisi girilen alanlarda isimden önce ya da sonra boşluk bırakılmamaya dikkat edilmelidir.

2- Giriş Ekranındaki alanların tamamında büyük/küçük harf duyarlılığı yoktur.

3- Doğum Tarihi alanı iki farklı şekilde doldurulabilir. - ggaayyyy, gg.aa.yyyy, gg/aa/yyyy olacak şekilde gün, ay ve yıl arasına herhangi bir şey yazılmadan giriş yapılabileceği gibi gün, ay, yıl arasına nokta (.) ya da eğik çizgi (/) eklenerek giriş yapılabilir, - doğum tarihi alanının yanında yer alan takvime tıklanarak doğum tarihi seçilebilir,

4- Kimlik Türü alanında Nüfus Cüzdanı ya da Kimlik Kartı seçimi yapılarak, yapılan seçime göre kimlik türünde yazılı olan "Seri No" bilgisi girilmelidir. Seri numaralarda yer alan 0 (sıfır) ve O (büyük o harfi) ile 1 (bir) ise I (büyük ı harfi) ile karışabilmektedir. Seri numara
girişlerinde bu duruma dikkat edilmelidir.

5- Giriş yapılmadan önce kişisel verilerin işlenmesi açıklama metni okunmalı ve onaylanmış olmalıdır. Kişisel verilerin işlenmesi açıklama metnini, başvuru giriş alanında güvenlik doğrulama alanı üstünde yer alan linke tıklayarak açabilir ve okuyabilirsiniz. Onaylama işlemini ise linkin yanında yer alan kutucuğu işaretleyerek yapabilirsiniz.

6- Güvenlik Kodu alanında "Ben Robot Değilim" tıklandıktan sonra açılan doğrulama ekranında görülen işlemler tamamlanmalı ve "DOĞRULA" butonuna basılmalıdır. Doğrulama ekranında doğru resimler seçilirse "Ben Robot Değilim" yanında yeşil çek işareti oluşur.

Eğer doğru resimler seçilmez ise siz doğru resimleri seçene kadar ekrandaki resimler yenilenecektir.

VGM BURS ŞARTLARI NELERDİR?

KYK geri ödemeli kredi almak, VGM bursu almaya engel değildir. Ancak karşılıksız burs ödemesi alanlar Vakıflar bursundan faydalanamaz. İşte VGM bursu alamayacak öğrenciler;

Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler burslardan faydalanamaz.

VGM burs ücreti yükseköğrenim öğrencilerine aylık 650,00 TL olarak belirlendi. Bursu almaya hak kazanan adaylara toplam 8 ay boyunca burs desteği sağlanacak.


 

Yorumlar