Veysel Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Dr. Veysel Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? SETA araştırmacıları arasında yer alan Veysel Kurt, değerlendirmeleri ve yorumlarıyla dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Veysel Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Dr. Veysel Kurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ihtisas alanı nedir? SETA araştırma şirketinde çalışan uzmanlar arasında yer alan Veysel Kurt, ilginç değerlendirmeleriyle öne çıkan isimlerden birisidir. İşte Veysel Kurt biyografisi: 

39 yaşında olan Veysel Kurt Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

2006 yılında İstanbul Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda yüksek lisansa başladı.

Doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda yaptı.

Ortadoğu'da otoriteryenizm, demokratikleşme, asker-sivil ilişkileri konularında çalışan Dr. Veysel Kurt, siyaset bilimi alanında çeşitli makalelere sahiptir. 

SETA’nın uluslararası ilişkiler uzmanlarından Veysel Kurt, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak ABD ve Avrupa Birliği'nin takındığı iki yüzlü tavrı eleştirerek “Washington’ın da Brüksel’in de bu konuda oldukça kötü bir sınav verdiğini” sölemişti. 

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) uzmanı Veysel Kurt, darbe girişimi sonrasında Avrupa liderlerinin verdiği beyanatların demokrasi ile bağdaşır pek bir tarafı olmadığını belirterek, şunları söylemişti:

"Yani hem gerek Avrupa basınına baktığınızda hem de Avrupa liderlerinin beyanatlarına baktığımızda bu beyanatların demokrasi ile pek de bağdaşır olmadığını görüyoruz. Yani Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri artık şuna karar vermeliler. Avrupa ülkelerinin Türkiye'de seçilmiş bir hükümet ile mi çalışmak istiyorlar yoksa darbe ile iş başına gelen bir hükümet ile mi çalışmak istiyorlar? Yoksa Türkiye içerisinde hiç yönetim ile ilişkisi olmayan bürokraside illegal bir şekilde örgütlenmiş bazı klikler ile mi çalışmak istiyorlar? Yok eğer askeri vesayetle bürokratik vesayetle yönetilen bir Türkiye istiyorlar ise madem öyle bugüne kadar 2002 yılına kadar Türkiye'yi neden Avrupa Birliğine almadılar? Aslında Avrupa'nın tavrına baktığımızda bu anlamda tam bir paradoksu yansıtıyor."

Yorumlar