Vestel'den kan bağışı kampanyası

- Vestel, Kızılay ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı kampanyası başlattı

Google Haberlere Abone ol
Vestel'den kan bağışı kampanyası

MANİSA (AA) - Vestel Ticaret AŞ, Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Vestel ile Türk Kızılayı Genel Müdürlüğünce ortaklaşa yapılan "Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası"nın ikincisi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Vestel City'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kampanyaya Vestel’e ait fabrikalarda çalışan 6 bin 500 kişinin destek vermesiyle 8 bin ünite kan toplanması hedefleniyor.

Manisa OSB'deki fabrikalarda farklı alanlarda kurulan stantlarda doktorlar tarafından kan bağışının önemine ilişkin bilgilendirilen çalışanlara kan verdikten sonra çikolata ve meyve suyu ikram edildi.

Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, yaptığı açıklamada, Vestel'in beyaz eşya grubunda çalışan 6 bin 500 kişiye yönelik düzenlenen kampanyanın önemine işaret ederek "Bugün burada bir işletmede alınacak en yüksek kan bağışı sayısı olarak Türkiye rekoru bekliyorum. Onun içinde buradayım. 6 bin 500 çalışana yönelik minimum 8 bin ünite kan hedefliyoruz." dedi.

Buradan toplanacak 8 bin ünite kanla 3 bin kişinin hayatının kurtarılacağını anlatan Gök, "Hepimizin bir gün hasta ve hasta yakını olabileceğimizi unutmamak lazım. Bu kana ihtiyacımızı unutmayarak bu güzel projeyi gerçekleştiren destekleyen tüm çalışanlara kurumum adına teşekkür ederim." diye konuştu.

Yorumlar