Vestel tesislerinin açılışı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "(CHP'li Tezcan'ın kendisine yönelik sözleri) Kalkıp Tayyip Erdoğan ile ilgili diktatör, faşist diktatör... Ya git yat aşağı. Yani şahsıma bu lafı eden kişi, affedersin kendisini vurdular ve ben geçmiş olsun diye kendisini arıyorum. Düşünebiliyor musunuz? Ya diktatör kalkıp da seni arar mı be? Ben seni arıyorum, bu bir insaniliktir, bu bir merhamettir, rahmet duygusudur. Ama bu yok, bunlarda bu yok" - "(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Partimizin kalkıp da bazı belediye başkanlarının istifaen ayrılmaları vesaireleriyle ilgili konuşuyorsun. Sana ne? Sen kendi partinin içine bak. Yani bizim partimizin kendi içindeki şu anda uygulamış olduğu strateji, taktik, bunların hiçbirisi seni ilgilendirmez. Sen kendine bak. Bunca yıldır partinin başındasın, kazandığın bir tane seçim var mı önce onu söyle? Batı'da adam bir seçim kaybettiği zaman çekip gidiyor. Sen 9 tane seçim kaybettin, hala ordasın. Ha biz mutluyuz. Niye mutluyuz? Böyle başarısız, aşırı derecede gol yiyen bir kaleci olduğu zaman zaten önemli değil" - "Görüldüğü gibi Türkiye, tarihinin en büyük üçüncü dönüşümünü başarıyla tamamlamıştır. Şimdi 2023 hedeflerimizin ışığında ülkemizi dördüncü bir hamle dönemine hazırlıyoruz. Tıpkı küresel düzeydeki 'endüstri 4.0' atılımı gibi Türkiye de 'kalkınma 4.0'ını başlatmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Vestel tesislerinin açılışı

MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Bülent Tezcan'ın kendisine yönelik sözlerine ilişkin, "Kalkıp Tayyip Erdoğan ile ilgili diktatör, faşist diktatör... Ya git yat aşağı. Yani şahsıma bu lafı eden kişi, affedersin kendisini vurdular ve ben geçmiş olsun diye kendisini arıyorum. Düşünebiliyor musunuz? Ya diktatör kalkıp da seni arar mı be? Ben seni arıyorum, bu bir insaniliktir, bu bir merhamettir, rahmet duygusudur. Ama bu yok, bunlarda bu yok." dedi.

Erdoğan, Manisa'ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, Vestel Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası ile Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışına katıldı.

Açılıştaki konuşmasına katılımcıları selamlayarak ve tesisin hayırlı olmasını temenni ederek başlayan Erdoğan, fabrikanın sanayi üretimiyle bilişim teknolojilerini bir araya getirmeyi hedefleyen yeni bir anlayışı ifade eden "Endüstri 4.0" uygulamalarının öncülerinden olmasını çok önemli gördüğünü söyledi.

Dün ve bugün iki önemli buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Birisi malum yerli ve milli otomobilimizi inşallah 2020’ye kadar üreteceğiz. Burada 5 babayiğit bir araya geldi bunlardan bir tanesi de malum Zorlu." diye konuştu.

Erdoğan, bugün de 600 milyon liralık bir yatırımın açılışını yaptıklarını ifade ederek, bunun hem holding için hem Türkiye için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Yılda 6 milyon akıllı telefon ve tablet üretme kapasitesine sahip fabrikanın özellikle Türkiye'nin önünde yeni ufukların açılmasına vesile olacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Açılışını yaptığımız Meta Nikel Kobalt Tesisinin ilk fazı üretime girerken 2023'ü hedefleyen ikinci fazı için çalışmalara başlandığını görmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum. Elektrikli otomobil üretmek için attığımız ilk adımın heyecanını yaşadığımız bir günde böyle bir tesisin açılışını yapıyor olmak ayrıca benim için çok çok anlamlı. Bu otomobillerin bataryalarında kullanılan iki ana maddesinden biri olan kobalt üretiminde Avrupa'nın en büyüğü durumundayız. Gerektiğinde mevcut kapasitemizi kat be kat artıracak imkanlara da sahibiz. Dolayısıyla elektrikli otomobillerin bataryalarının üretiminde rekabet konusunda oldukça avantajlı bir konuma sahip olabiliriz."

Erdoğan, Zorlu Holding'in bu tesisini Türkiye'nin geleceğine yapılmış önemli bir yatırım olarak gördüğünü ifade ederek, her iki yatırımın da Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Türkiye'nin otomobili projesinde yer alan 5 babayiğitten biri olan Zorlu Grubu'nu kutlayan Erdoğan, "Bu proje Türkiye için sadece basit bir otomobil üretme projesi değil, burayı da şöyle ayrıca bir değerlendirelim, kendi otomobilimizle birlikte daha önce defalarca kaçırdığımız dünyadaki o sıçrama dönemlerinden sonuncusunu yakalama imkanı elde edeceğiz. Teknolojiye dayalı bu tür yatırımların çok geniş bir etki alanı olduğu biliniyor. Yerli otomobil girişimimizin de bu şekilde sonuçlanacağına ben yürekten inanıyorum. Böylece Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelme iddiasını hayata geçirme yolunda önemli bir adım atmış olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Küresel bir vizyon kazandı"

Erdoğan, bugün Türkiye ekonomisinin önde gelen kuruluşlarına bakıldığında aralarında Vestel'in de bulunduğu önemli bir bölümünün yaklaşık yarım asırlık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin lokomotifliğini bugün Adnan Menderes'in 1950'li yıllarda attığı temeller üzerinde kurulan, Turgut Özal'ın da 1980'lerde önünü açtığı bir neslin yaptığını belirten Erdoğan, ancak tüm bu gayretlere rağmen ekonominin ölçeğinin 2002'ye gelindiğinde sadece 236 milyar dolar milli gelir üretebilecek hacme ulaşabildiğini ifade etti.

Erdoğan, bunun ülkenin ne tarihine ne birikimine ne dinamizmine ne de hedeflerine uygun olmadığını, gerçekten üzüntü verici bir tablo olduğunu dile getirdi.

Son 15 yılda ekonominin lokomotifleri konumundaki şirketlerin de kabuk değiştirdiğini, sınırları aşarak küresel bir vizyon kazandığı dönem olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin özel sektörünün bu dönemde nasıl bir gelişme kaydettiğini örneklerle anlattı.

- "Ya diktatör kalkıp da seni arar mı be?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, tarihin en büyük üçüncü dönüşümünü başarıyla tamamladığını belirterek, "Şimdi 2023 hedeflerimizin ışığında ülkemizi dördüncü bir hamle dönemine hazırlıyoruz. Tıpkı küresel düzeydeki 'endüstri 4.0' atılımı gibi Türkiye de 'kalkınma 4.0'ını başlatmıştır." dedi.

Zorlu Grubu'nun açılışı yapılan tesislerinin bu yeni dönemin işaretleri olarak değerlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin gerçek gündemininde bu tarz konular olması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"(CHP'li Tezcan'ın kendisine yönelik sözleri) Kalkıp Tayyip Erdoğan ile ilgili diktatör, faşist diktatör... Ya git yat aşağı. Yani şahsıma bu lafı eden kişi, affedersin kendisini vurdular ve ben 'geçmiş olsun' diye kendisini arıyorum. Düşünebiliyor musunuz? Ya diktatör kalkıp da seni arar mı be? Ben seni arıyorum, bu bir insaniliktir, bu bir merhamettir, rahmet duygusudur. Ama bu yok, bunlarda bu yok.

Bunların bu ülkede dikili ağacı yok. Siyasetçilerimizin, iş dünyamızın, akademisyenlerimizin, medyamızın ülkeye ve millete söyleyecek sözü olan herkesin bu konuları tartışması, fikir üretmesi, proje ortaya koyması lazım."

- "Sen kendi partinin içine bak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin ise Erdoğan, şunları söyledi:

"Partimizin kalkıp da bazı belediye başkanlarının istifaen ayrılmaları vesaireleriyle ilgili konuşuyorsun. Sana ne? Sen kendi partinin içine bak. Yani bizim partimizin kendi içindeki şu anda uygulamış olduğu strateji, taktik, bunların hiçbirisi seni ilgilendirmez. Sen kendine bak. Bunca yıldır partinin başındasın, kazandığın bir tane seçim var mı önce onu söyle? Batı'da adam bir seçim kaybettiği zaman çekip gidiyor. Sen 9 tane seçim kaybettin, hala ordasın. Ha biz mutluyuz. Niye mutluyuz? Böyle başarısız, aşırı derecede gol yiyen bir kaleci olduğu zaman zaten önemli değil. Onun için biz yolumuza devam ediyoruz, çalışacağız, hiç endişe etmeyin."

Erdoğan, ülkenin geçmişte kısır çekişmelerin, vizyonsuz devlet ve siyaset yönetiminin hesapsız, kitapsız atılan adımların bedelini ağır bir şekilde ödediğini ifade etti.

Artık hiç kimsenin milletin karşısında böyle bir üslup ve tutumla çıkmaması gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Biz sorumluluklarımızın farkındayız, işte burada olduğu gibi. İş dünyamız da sorumlulukların farkında." dedi.

- "Hesabını çok ağır sorduk"

Erdoğan, milletin bugüne kadar olduğu gibi ilerleyen dönemde de eşsiz irfanıyla doğruları, yanlışları, eksikleri ve fazlaları değerlendireceğini, kararını vereceğini dile getirdi.

Ne terör örgütlerinin alçak saldırılarının ne de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya yönelik dış baskıların, ülkenin hedefine ulaşılmasını engelleyemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu sabah şehidimizle beraber şurada iki gün içinde 9 şehidimiz oldu. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum. Ama hesabını çok ağır sorduk ve 55 teröristi etkisiz hale getirdik. Şu anda daha bitmedi, o bölgede şu anda ciddi manada taramalarımız, aramalarımız devam ediyor. Aldığım bilgilere baktığımızda inşallah çok daha farklı müjdeler de gelecek.

Biz, inlerine kadar takip edeceğiz, inlerine kadar. Ve o inlerde bile onları yakalayacak, gereğini yapacağız. Kandilse Kandil, Sincarsa Sincar devam edeceğiz. Niye? Şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız."

Erdoğan, açılışı yapılan ve tesisin hayırlara vesile olmasını ve bereketli kazançlar sağlamasını diledi.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Erdoğan'a 2003 yılında Vestel fabrikasını ziyaretinde birlikte çekildikleri bir fotoğrafı hediye etti.

Erdoğan daha sonra tesisin açılışını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile gerçekleştirdi.

Yorumlar