Vergi rekortmenleri belli oldu

2018 yılına ait verilere göre, devlete en çok vergi ödeyenler belli oldu. Kişilerin yanı sırada listede kurumlarda var. Listenin birinci sırasında yer alan kurum ,10 milyar 610 milyon 547 bin 65 lira vergi tahakkuk ettirilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oldu.

Google Haberlere Abone ol
Vergi rekortmenleri belli oldu

Türkiye'de 2018 gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. Rekortmenlerden ilk ikisi adının açıklanmasını istemezken listenin üçüncü sırasında bilindik bir isim yer aldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, tarafından açıklanan 2018 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucuna göre, ülke genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellefin ismi belli oldu.

İSİMLERİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEDİLER

Listenin en başında yer alan ve en çok gelir vergisi beyan eden iki kişi isimlerinin açıklanmasını istemezken listenin 3. sırasında ise bilindik bir isim olan Rahmi Koç yer aldı. Mustafa Rahmi Koç, 54 milyon 169 bin 334 lira ile listenin üçüncü sırasında yer aldı. 

KURUMLAR VERGİSİNDE TCMB İLK SIRADA 

Öte yandan kurumlar vergisinde en çok gelir vergisi tahakkuk ettiren kurum 10 milyar 610 milyon 547 bin 65 lir ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu.

GEÇEN DÖNEM BİRİNCİSİ

Öte yandan bir önceki dönem Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan birinci Şarık Tara, bu yıl 36 milyon 215 bin 996 liralık vergiyle dördüncü sırada yer aldı.

Yorumlar