Vehbi Orakçı kimdir? Vehbi Orakçı aslen nereli, kaç yaşında, hangi partili?

Vehbi Orakçı'nın kim ve nereli olduğu soruları son dönemlerde başta eğitim camiası olmak üzere birçok kesim tarafından merakla soruluyor. İş dünyası onu Marmara Yapı firmasından hatırlarken, eğitim dünyası ise onu AREV Vakfı üzerinden tanıyor. Peki, Vehbi Orakçı kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Vehbi Orakçı kimdir? Vehbi Orakçı aslen nereli?

Vehbi Orakçı Beylikdüzü Belediye başkanlığı yaptığı dönemden itibaren kamuoyundan tanınan isimlerdendir. Günümüz iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak dikkat çeken Vehbi Orakçı, başarılı bir iş insanı ve yönetici olarak tanınmaktadır. Peki, Vehbi Orakçı kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

VEHBİ ORAKÇI KİMDİR?

Vehbi Orakçı, 1 Ocak 1970 tarihinde Erzurum'un Horasan ilçesinde dünyaya geldi. Evli ve üç çocuk babasıdır. Eğitim hayatı, doğduğu yer olan Horasan'da başlamıştır. İlkokul eğitimini Horasan Iğır Bığır İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra, ortaokul eğitimine devam etmek için kasabasında bir ortaokul olmadığı için bir süre ara vermek zorunda kalmıştır. Ancak, dönemin Horasan Kaymakamı olan eski İstanbul valisi Muammer Güler'in yardımlarıyla orta öğretimini başarıyla tamamlamıştır.

Vehbi Orakçı kimdir? Vehbi Orakçı aslen nereli, kaç yaşında, hangi partili?
Vehbi Orakçı

 

1989 yılında Erzurum Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknisyenliği bölümünden mezun olan Vehbi Orakçı, 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Mezuniyet sonrası eğitimine devam etme konusundaki isteğiyle de tanınan Orakçı, Beykent Üniversitesi'nde Uluslararası Politika ve Ekonomi bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

İŞ HAYATI VE BAŞARILARI

Vehbi Orakçı'nın iş hayatı, girişimci ruhu ve kararlılığıyla öne çıkar. Henüz üniversite öğrenimine devam ederken 1993 yılında Yıldız Mühendislik firmasını kurarak iş dünyasına adım atmıştır. 1995 yılında kurduğu ve genel müdürlüğünü üstlendiği Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi çatısı altında inşaat, proje, mühendislik ve gıda ticareti gibi farklı alanlarda faaliyet göstermiştir. Bugün hala Marmara Mühendislik yönetim kurulu başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir.

Orakçı, eğitim alanındaki başarısıyla gençlere örnek olmuş ve aktif bir şekilde sivil toplum kuruluşlarına ve vakıflara üyelik yapmıştır. Piri Reis Harita Mühendisler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Harita Kadastro Mühendisler Odası Üyeliği, Tarih Vakfı Üyeliği, Mimar Mühendisler Grubu Üyeliği, Beylikdüzü Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Müsiad Üyeliği, Tekder Üyeliği, Hollanda-Türk Federasyonu Üyeliği gibi birçok önemli kuruluşta aktif rol almıştır.

SİYASİ GEÇMİŞİ

Vehbi Orakçı, siyasete de uzun yıllar boyunca aktif bir şekilde katılmıştır. 1995 yılına kadar Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, 1995-1997 yıllarında Refah Partisi İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve 2001-2004 yılları arasında AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilat Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca, 2004-2009 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmüştür.

PROJELERİ

Marmara Mühendislik bünyesinde Vehbi Orakçı'nın liderlik ettiği projeler arasında İstanbul Esenyurt'ta 160 konut 18 ticari üniteli Marmara Concept projesi, İstanbul Esenyurt'ta 76 konut 2 ticari üniteli Marmara Residence projesi, Marmara Ofis 1, Referans Marmara ve Marmara Corner Life projeleri bulunmaktadır.

Vehbi Orakçı, iş dünyasındaki başarıları, eğitim alanındaki özverisi, sivil toplum çalışmaları ve siyasi geçmişiyle dikkat çeken bir isimdir. Bugün hala aktif olarak iş dünyasında önemli görevler üstlenmekte ve topluma örnek olmaya devam etmektedir. Kendisi, geleceğin yapı ve ev teknolojilerini doğa ile uyumlu bir şekilde bir araya getiren projeleriyle de tanınmaktadır.

Yorumlar