Vatandaş erken TL almaya koştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye yönelik açıklamalarının ardından döviz bozdurmak isteyen vatandaşlar, Ulus semtindeki döviz büroları önünde sıraya girdi

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş erken TL almaya koştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye yönelik yaptığı açıklamaların ardından bu sabah saatlerinden itibaren döviz bürolarında hareketlilik yaşanıyor.

Ankara'nın Ulus semtinde döviz bozdurmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren döviz büroları önünde sıraya girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamaların ardından döviz kurlarında meydana gelen düşüş sonrası döviz bürolarındaki hareketlilik de arttı.

Semt esnafı Koray Erşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doların düşmesinin piyasaları hareketlendireceğini belirterek, "Fiyatlar artınca alışveriş yavaşlıyor. Doların düşmesi bizi mutlu etti." diye konuştu.

Hasan Yılmaz da doların düştüğünü görünce çok mutlu olduğunu dile getirerek, sabah saat 04.00'e kadar uyumadığını söyledi. Dolar fiyatının daha da düşmesi temennisinde bulunan Yılmaz, "Bazı muhalifler sürekli dolar artışından bahsediyorlar, şimdi neyi kullanacaklar? Doların düşmesi bir bayram. Doların düşmesiyle fiyatların da düşeceği söyleniyor, fiyatların düşmesini bekliyoruz." dedi.

MALATYA'DA VATANDAŞLAR SEVİNCİNİ TOPLANARAK GÖSTERDİ

Dövizdek düşüş, Malatya'daki kayısı satıcıları tarafından sevinçle karşılandı.

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da, ticari hayatın merkezinde yer alan tarihi Şire Pazarı'ndaki meydanda toplanan esnaf, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek döviz kurlarındaki düşüşe sevindi.

Esnaf Ramazan Kurtuluş, grup adına yaptığı konuşmada, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yumruğunu masaya vurduğunu", Şire Pazarı esnafının da "Dolara hayır" diyerek Erdoğan'ın yanında yer aldığını söyledi.

Hükümetin yanında olduklarını belirten Kurtuluş, "Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Sağı solu olmaz bunun. Onun için Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. Dik duruşuyla sürekli yanında durduk bundan sonra da duracağız. Malatya halkı olarak doları istemiyoruz, biz TL ile yolumuza devam edeceğiz. Dolara hayır, istikrara evet diyoruz." dedi.

Kaynarca Mahallesi Muhtarı Mehmet Güner ise bugün Malatyalıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin yanında olduğunu gösterdiğini anlatarak, "Bugün yaptığımız etkinlik sadece doların düşmesiyle ilgiliydi. Devletimizin yanındayız, dolar istemiyoruz. Dolar baronlarına karşı bugün burada çatlata çatlata davul çalıp oynadık. Rabbim devletimizin yanında olsun. Bu devleti yıkmaya çalışanlar dolarla veya hiçbir şeyle yıkamaz, başaramayacaksınız." diye konuştu.


 

Yorumlar