Varlık Fonu: Turkcell'in 15 yıllık hissedarlık düğümü çözüldü

Turkcell'in hisselerinin Telias şirketinden satın alınmasının ardından konuşan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, "Turkcell'in 15 yıllık hissedarlık düğümünü, tüm tarafların masada olduğu bir uzlaşmayla çözdük." dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Turkcell'in 15 yıllık hissedarlık düğümü çözüldü'

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez: "Turkcell'in 15 yıllık hissedarlık düğümünü, tüm tarafların masada olduğu bir uzlaşmayla çözdük. Turkcell, esasında yeni yol haritamızın en büyük başlangıç adımlarımızdan bir tanesi. TVF, stratejik ve büyük ölçekli şirketlere bakacak ve yatırım yapacak. Turkcell'in şu anki piyasa değeri hak ettiğini yansıtmıyor. Bunun çok daha üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Turkcell bizi uluslararası, global finansal yatırımcılar ligine sokmuş durumda. Bu anlamda sadece Türkiye değil, bölgesel ve global bir oyuncu neden olmayalım? Bunun planını yapıyoruz." dedi.

Varlık Fonu'nun Turkcell'e ortak olması ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da "Türkiye Varlık Fonu'nun Turkcell’in değerine değer katıp daha da büyüteceğinden eminim. Türkiye Varlık Fonu ve Turkcell ortaklığı küresel ticarette ve iş dünyasında tarihi bir performans ortaya koyacak. Hayırlı olsun." dedi.

DÜNYA BU GÖRÜNTÜLERİ KONUŞUYOR

 

Yorumlar