Varlık Barışı'nda süre 6 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını Türkiye'ye getirmek isteyenlere 6 aylık ek bir süre tanındı.

Google Haberlere Abone ol
Varlık Barışı'nda süre 6 ay daha uzatıldı

Varlık Barışı'ndan faydalanarak yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını Türkiye'ye getirmek isteyenlere ilişkin önemli gelişme yaşandı.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye’ye getirmek isteyen vatandaşlara verilen süreye ek olarak 6 ay daha uzatıldı. Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını Türkiye'ye getirmek isteyenler bu işlemi önümüzdeki altı ay içinde yapabilecek.

TÜRKİYE'DE VARLIKLARINI SERBESTÇE TASARRUF EDEBİLECEKLER

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ile yanınlanan karar ile Varlık Barışı’na ilişkin süre 6 ay daha uzatıldı. Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını 30/06/2020 tarihine kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler.

Yorumlar