Varank'tan OSB yatırımcılarına güzel haber

Bakan Varank: "OSB'lerde spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek. Yatırımcıların arsa tahsis başvuruları 30 günde neticelendirilecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Varank'tan OSB yatırımcılarına güzel haber

OSB’lerde arsa tahsislerine ilişkin süreçleri hızlandıracaklarını ifade eden Bakan Varank, “OSB’ler, tahsis edilmemiş parsellerine ilişkin bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde herkesle paylaşacak. Spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek. Yatırımcıların arsa tahsis başvuruları 30 gün içinde neticelendirilecek. Yatırımcı reddedilirse 15 gün içinde gerekçeli karar hem yatırımcıya hem de Bakanlığa bildirilecek, keyfiliğe müsaade edilmeyecek” diye konuştu.

Varank, OSB’lerin olağan veya olağanüstü genel kurullarının toplanması için çağrı yapılmaması durumunda nihai kararın bakanlığı tarafından verileceğinin altını çizdi.

OSB’lerde, atıklardan enerji üreten tesisler kurulabileceğini kaydetti. Yeni yönetmelikle, atıklardan enerji üretilebilecek tesislerin kurulması için yoruma açık maddelerin netleştirildiğini ve hangi durumlarda bu tesislerin kurulabileceğinin anlatıldığını ifade etti.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar