"VAR sisteminin çok faydası olacak"

- Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir: "VAR sistemi her şeyi değil ama çok bariz hataları düzeltmiş olacak" - "Hocamızla görüşerek 6 tane çok kaliteli, 'nokta transfer' dediğimiz oyuncu transfer ettik" - "Özellikle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un katılımıyla, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki hava çok farklı bir boyuta geldi"

Google Haberlere Abone ol
"VAR sisteminin çok faydası olacak"


KAYSERİ (AA) - Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin futbola katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Erol Bedir, VAR sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Dünya Kupası'ndaki uygulamalarda faydalarının görüldüğünü aktardı.

VAR uygulamasında nihai yetkinin yine hakemde olacağını hatırlatan Bedir, "VAR sistemi her şeyi değil ama çok bariz hataları düzeltmiş olacak. VAR'da neyin doğru olup olmadığı tartışılmayacak, kesin yanlış olan şey tartışılacak. Nihai kararı yine hakem verecek. Yardımcı hakemin ya da video yardımcı hakemin emretme yetkisi olmayacak. Onlar sadece tavsiyede bulunabilecek." diye konuştu.

Maç içindeki her kararda VAR'a başvurulamayacağına dikkati çeken sarı-kırmızılı kulübün başkanı, şunları söyledi:

"Sadece ihraçlar, yanlış oyuncuya kartlar, penaltı ve ofsayt pozisyonlarına bakılacak. VAR ile her şey çözülmeyecek ama bu sistemin çok faydası olacak. Biliyorsunuz, Anadolu kulüplerinin gerek lobisi, gerek gücü, gerekse hakemin ilk aklına gelen ekip olmaması nedeniyle, pozisyonların yüzde 50'sinde meşhur takımların lehine düdükler çalınırdı. Biz de bunlardan dolayı feryat ederdik. Hiç olmazsa yeni bir sistemle bunun önüne geçmeye çalışacağız. Buna rağmen, 'VAR geldi, her şey bitti.' diye bir şey yok. Umutluyuz ancak bir sene beklemek lazım. Teorik olarak güzel fakat pratikte ne getireceğini seneye bu zamanlar tartışırız."


- "Çok kaliteli 6 transfer yaptık"


Kayserispor'un bir ay süren güzel bir kamp dönemi geçirdiğini anlatan Bedir, 6 önemli oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini dile getirdi.

Kadrolarını önemli oyuncularla takviye ettiklerini vurgulayan Erol Bedir, "Takımdan 9-10 oyuncumuzu gönderdik. Bunların içerisinde kiralıklıklar ve performansından memnun olmadıklarımız vardı. Öte yandan, hocamızla görüşerek 6 tane çok kaliteli, 'nokta transfer' dediğimiz oyuncu transfer ettik. Aldığımız oyuncularla ilgili hiçbir endişe ve şüphe yok ama sonuçta başka bir takımdan, başka bir şehirden bize geldiler. İnşallah uyum sürecini de atlatırlar." ifadelerini kullandı.


- "Türk futbolunun geleceğini görüştük"


Spor Toto Süper Lig'de bu sezon mücadele edecek kulüplerin başkanlarının bir araya geldiği Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına değinen Erol Bedir, Türk futbolunun geleceğini yakından ilgilendiren konuları görüştüklerini paylaştı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nda 3 saati aşkın süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Bedir, "Tüm sorunlarımızın masaya yatırıldığı bir toplantı oldu. Oradan çıkan sonuçları federasyona taşıdık. Süper Lig kulüplerinin içinde bulunduğu sıkıntılar ciddi bir şekilde masaya yatırıldı ve çözüm yolları arandı. İnşallah bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki dönemde alacağız. Özellikle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un katılımıyla birlikte, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki hava çok farklı bir boyuta geldi. Çok samimi, içten bir çalışma ortamı var." diyerek sözlerini tamamladı.



Yorumlar