Van'daki saldırıya Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da Vefa Destek Grubu ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıya sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bedeli bu alçaklara ödetilecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Van'daki saldırıya Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da, terör örgütü PKK tarafından Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, "Bugüne kadar olduğu gibi bu hain saldırının da bedeli bu alçaklara ödetilecektir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Twitter hesabından Van'ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik terör saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Dün Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik hain saldırı, terör örgütünün perdeler arkasına saklanmaya çalışılan menfur yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Hainliklerine her gün bir başkasını ekleyen, aziz milletimizin tüm değerlerine saldıran; birliğimize, beraberliğimize ve canımıza kasteden teröristlere ve onların destekçilerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Saldırıda şehit olan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bu hain saldırının da bedeli bu alçaklara ödetilecektir."

38 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili aralarında HDP'li ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi'ne yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca dün uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Yardımı dağıtan ekibin ilçe merkezine dönerken yaklaşan bir araç içerisinde bulunan kişi veya kişilerin uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradığı hatırlatılan açıklamada, "Bu menfur saldırıda 2 vatandaşımız şehit olmuş, bir vatandaşımız ise saldırıdan yaralı kurtulmuştu. saldırganlar olay sonrası bölgeden kaçarak izlerini kaybettirmişti." denildi.

Saldırının hemen ardından zanlıların yakalanması için güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlçe merkezi ve çevre mahallelerde birçok adrese baskın düzenleyen güvenlik güçleri, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 38 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sorguları devam ederken, güvenlik güçlerinin operasyonları da aralıksız devam etmektedir."

Bu arada Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Özalp İlçe Başkanı ve 5 yöneticinin de bulunduğu bildirildi.

ERZİNCAN'DAKİ SALDIRIDA DA HDP'Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

Öte yandan Erzincan 13 Mayıs’ta devriye görevi yapan askeri minibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve bir askerin hafif yaralandığı patlamaya ilişkin 7 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Çağlayan-Karatuş köy yolunda 13 Mayıs’ta meydana gelen terör olayında bir jandarma personelinin hafif yaralandığı hatırlatıldı.

Bölgede teröristlerin bulunup yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla komandolarla takviyeli geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Olayla ilgili 7 şüpheli şahıs tespit edilerek gözaltına alınmış olup şüpheli şahısların sorgulama işlemlerine devam edilmektedir. Terörle mücadeleye aynı azim ve kararlılıkla devam edilecektir." İfadeleri kullanıldı.

Yorumlar