Van'da toplu olarak iş yeri kapatılması yasaklandı

- Valilik: - "Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi hükmü gereğince, ilimiz sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Van'da toplu olarak iş yeri kapatılması yasaklandı

VAN (AA) - Van Valiliği, il sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Anayasa'nın 167. maddesine göre devletin, para, kredi, sermaye, mal ve hizmet piyasalarının sağlıklı ve düzenli işlemelerini sağlayıcı ve geliştirici tedbirleri aldığı anımsatıldı.

Vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtilen açıklamada, "Kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyaçlarının güvence altına alınması önem arz etmektedir. Kamu hizmetlerinin aksatılmadan, değişen koşullara ve ihtiyaçlara uyumlu bir şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması, kamu düzeni ile yakından ilişkilidir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşların ihtiyaçlarının teminine yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminin güvence altına alınmasının da devletin yasal sorumlulukları arasında olduğu vurgulandı.

Türkiye'de yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provakatif ve yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldığı ya da kapatmak için çalışmalar yapıldığının gözlendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkın hizmet aldığı yerlerin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükununu bozduğu kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zaafiyete uğrattığı tespit edilmiştir. Kamu düzeninin korunması için ilgili mevzuat hükümleriyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi hükmü gereğince ilimiz sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklanmıştır."

Yorumlar