Van Helsing kimdir?

Van Helsing kimdir, gerçek tarihte yaşayan bir insan mı yoksa filmlerde veya romanlarda konu olarak kurgulanan hikayelerin hayali bir kahramanı mıdır? Van Helsing kimdir, nerelidir, ne zaman yaşadı? İşte Van Helsing hakkında merak edilen bilgilerden bazıları, biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Van Helsing kimdir?

Van Helsing kimdir, nerelidir, ne zaman yaşadı, gerçke tarihte yaşayan biri mi yoksa filmlere ve romanlara konu olan hayali bir karakter midir? Adına filmler, romanlar yazılan Van Helsing kimdir? İşte Van Helsing biyografisi veya özgeçmişi: 

Van Helsing kimdir?
Kont Drakula filminden kare

 

Van Helsing, korku romanlarının ve filmlerinin atası olarak kabul edilen Kont Drakula romanı ve aynı isimli filmlerin baş kahramanlarından biridir.

Bram Stoker'ın yazdığı Dracula'daki Dr. Abraham Van Helsing doğaüstü olaylara karşı çalışmalar yürüten, din bilimi ve doğaüstü olaylarla bağdaştırarak çözüm üretme yeteneğine sahip bir bilim adamı ve doktordur.

Van Helsing kimdir?

Van Helsing

 

Romanda kullandığı ekipmanlar ile anti-dracula takımını zafere ulaştırması dışında en zor durumlarda bile soğukkanlılığını koruması ve telkinlerde bulunması hem romandaki karakterlerin hem de okuyucunun gözünde saygı kazanmasına neden olmuştur.

En yakın dostu eski öğrencisi Dr.Jack Seward olan Van Helsing doktor olmasının yanı sıra vampir avcısı olmaya gönül vermiş bir insandır.

Hipnotizma ve Psişik konularda da yeteneklidir.

Drakula İstanbul'da filminde Doktor Resuhi Bey adıyla yer almıştır.

Hammer'ın Drakula serisinde Peter Cushing tarafından başarıyla canlandırılmıştır.

Van Helsing tamamen hayali bir karakterdir. Gerçek hayatta böyle biri olması imkansız; çünkü roman ve filmdeki Halsing, bir vampir avcısıdır.

Aynı isimli bir de film var. 

2004 yılı yapımı Van Helsing filmi aksiyon/korku türündedir.

ABD yapımı Van Helsing filminin başrolünü Hugh Jackman üstleniyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Stephen Sommers gerçekleştirdi. Van Helsing filminin oyuncuları merak ediliyor.

Van Helsing 2004 yılı ABD yapımı başrolünü Hugh Jackman'in oynadığı aksiyon/korku filmidir. Senaryoyu da yazan yönetmen Stephen Sommers, Bram Stoker tarafından yaratılan ünlü vampir avcısı Van Helsing'i ve korku edebiyatının önde gelen canavarlarını aynı filmde buluşturmuştur.

VAN HELSİNG OYUNCULARI KİMLER?

Hugh Jackman Gabriel Van Helsing

Kate Beckinsale Anna Valerious

Richard Roxburgh Kont Drakula /III. Vlad

David Wenham Carl

Will Kemp Velkan Valerious / Kurt Adam

Shuler Hensley Frankenstein'ın canavarı

Silvia Colloca Verona, Drakula'nın en yaşlı gelini

Josie Maran Marishka, Drakula'nın ortanca gelini

Elena Anaya Aleera, Drakula'nın genç gelini

Kevin J. O'Connor Igor

Alun Armstrong Kardinal Jinette

Samuel West Dr. Victor Frankenstein

Robbie Coltrane Mr. Edward Hyde (seslendirme)


 

Yorumlar