Van Den Berg Müslüman mı oldu?

Van Den Berg Müslüman mı oldu sorusu uzun zamandır ünlü futbolcuyla ilgili sorular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Van Den Berg Müslüman mı oldu?

Davy van den Berg, 23 yaşında Hollandalı bir futbolcu ve şu anda PEC Zwolle'de oynamaktadır.

VAN DEN BERG MÜSLÜMAN MI OLDU?

Davy Van Den Berg, Hollandalı 22 yaşındaki futbolcu, PEC Zwolle takımında forma giyiyor. Birkaç ay önce Müslüman olduğunu açıklayarak İslam'la müşerref oldu. Van Den Berg, yakın zamanda gerçekleşen bu önemli dini değişikliği ile gündeme geldi.

Genç oyuncu, bir TV kanalında Kur'an-ı Kerim'de yer alan Naziât Suresi'nden ayetler okudu. Van Den Berg'in kıraatı, izleyenleri etkilerken sosyal medyada da geniş yankı buldu. Bu tilavet, özellikle Hollandalı futbolcuya yönelik destek mesajları ile sosyal medyanın dikkatini çekti.

2000/02/04 doğumlu olan van den Berg, 185 cm boyunda ve sol ayaklıdır. Takımdaki formanın numarası 11. Kariyeri boyunca kanat bek, top kazanma odaklı orta saha, kutu kutuya orta saha, ileri oyun kurucu ve derin oyun kurucu gibi farklı pozisyonlarda da görev yapmıştır. van den Berg'in mevcut transfer değeri yaklaşık olarak 0.1 ila 0.2 milyon Euro arasındadır. Son transferi 2022 yılında Utrecht takımından PEC Zwolle'ye gerçekleşmiştir.

TRANSFER GEÇMİŞİ

van den Berg, kariyerine PSV Eindhoven'da başladı ve sonrasında FC Utrecht ve Roda JC Kerkrade takımlarında kiralık olarak forma giydi. 2022/2023 sezonunda ise PEC Zwolle'ye transfer oldu. Oyuncunun tahmini transfer değeri (ETV) 0.2 milyon Euro olarak belirlenmiştir. Benzer oyuncular arasında Adis Jasic, Ravy Tsouka, Keigo Numata, Dane Ingham ve Marin Galic gibi isimler yer almaktadır.

TAKIM ARKADAŞLARI VE YETENEKLERİ

van den Berg'in takım arkadaşları arasında yetenek ve potansiyel açısından dikkat çeken isimler Zico Buurmeester, Lennart Czyborra, Dean Huiberts, Ferdy Druijf ve Nico Serrano'dur.

OYUN TARZI VE POZİSYONU

van den Berg, sahadaki çok yönlülüğü ile dikkat çekiyor. Hem defansif hem de ofansif rollerde etkili bir oyun sergileyebilen bir oyuncu olarak tanınıyor. En iyi oynadığı rol ise ters kanat bek pozisyonudur.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VE MİLLİYETİ

Davy van den Berg, 185 cm boyunda ve 75 kg ağırlığındadır. Sol ayaklı olması, oyun tarzını ve sahadaki etkisini önemli ölçüde belirlemektedir. Hollanda vatandaşı olan van den Berg, uluslararası düzeyde Hollanda'yı temsil etmektedir.

Yorumlar