Vali'nin "medeniyet" hakkındaki fikirleri makale olacak

-Trakya Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Edirne Valisi Özdemir'in "medeniyet" üzerine konuşmasını beğenen Rektör Tabakoğlu, konuşmanın daha çok kişiye ulaşması için makale halinde yayımlayacaklarını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Vali'nin "medeniyet" hakkındaki fikirleri makale olacak


EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesinde öğrencilerle buluşmasındaki konuşması çok beğenilen Edirne Valisi Günay Özdemir'in medeniyetle ilgili fikirleri, üniversite tarafından makale olarak yayımlanacak.

Edirne Valisi Özdemir, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun "Kültür Buluşmaları" programının ilk konuğu oldu.

Üniversitenin Ali Kuşçu toplantı salonunda konuşan Vali Özdemir, İslam ve Osmanlı medeniyetinin insana verdiği değeri anlattı.

Vali Özdemir, dünyaya huzur ve barışı getiren, bir çağı açarak bir çağı kapatan, Hazreti Muhammed'in övgüsüne mazhar olan İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmed ve ordusuna Edirne'nin büyük katkıları olduğunu belirtti.

İslam ülkelerinin geçmiş medeniyet miraslarına tezat olarak, ortak yaşama kültürünü geliştiremediğini ifade eden Vali Özdemir, "Bu nedenle de dışarıdan belli güçlerin etkisiyle birbirleriyle uğraşmaktan yeni bir şeyler üretmeye fırsatları kalmıyor." dedi.

Vali Özdemir'i salonda dinleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da program sonunda Özdemir'in konuşmasından, felsefesinden çok şey öğrendiğini söyledi.

Tabakoğlu, medeniyet üzerine Vali Özdemir'in görüşlerinin daha fazla kişiye ulaşması için çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Değindiğiniz konuları hiç bir kitapta görmedim. Muhteşem görüşler. Sizin adınıza bir makale olsun, yayın haline gelsin, insanlar sizi kaynak göstersinler. İşin bilimsel tarafını koyalım." diye konuştu.

Daha sonra Vali Özdemir'e Rektör Tabakoğlu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar