Valero Energy güvenilir mi, yasal mı, kimin, sahibi kim?

Valero Energy güvenilir mi, yasal mı, kimin, sahibi kim, enerji yatırımı yapmak isteyenler hisse senedi almak isteyenler ne yapmalı?

Google Haberlere Abone ol
Valero Energy güvenilir mi, yasal mı, kimin, sahib

Valero Energy güvenilir mi, yasal mı, kimin, sahibi kim, enerji yatırımı yapmak isteyenler hisse senedi almak isteyenler ne yapmalı?

Hisse senetleri satılan Valero Energy'nin kimin olduğu, güvenilir olup olmadığı merak ediliyor. 

İnternetin bazı platformlarında, sosyal medyada bu şirkete ait hisseleri alanların çok büyük kâr elde ettiği ileri sürülerek yeni kullanıcılar teşvik ediliyor. Peki, Valero Energy güvenilir mi, kimin, sahibi kim?

Valero Energy'nin internet üzerinden üyelikler aldığı, küçük yatırımlarla büyük kazançlar sağladığı ileri sürülüyor. 

Hatta bir internet sitesinde, şöyle bir yazı yer alıyor: 

Merhaba, Valero diye bir apk var ayrıca sitesi var, komşular bu işe girmiş güneş paneli hissesi alıp kiralıyorsunuz. İşleten de siz de para kazanıyorsunuz bu sisteme göre. 880₺ tek seferlik ücret yatırınca her ay 1320₺ getirisi olduğu söyleniyor. T.C. ya da Kart bilgisi istemiyor, sadece IBAN üzerinden para alış verişi sağlanıyor. Kayıt da sadece Tel No ile oluyor. Komşumuz sorunsuz yaptığını söyledi ama güvenemedim. Sizce bu sistem güvenilir mi? Çalışma mantığı ne?

 

Buradaki mesajda da görüldüğü gibi söz konusu şirket veya sözde firmanın tamamen dolandırıcılığa yönelik olduğu anlaşılıyor. 

Hiçbir yatırım şirketinin bu kadar yatırıma böyle büyük bir limit kazanç vermeyeceği açıkça ortadadır. 

Valero Energy adında uluslararası bir şirket var. Ancak bu şirketin bu şekilde bir saadet zinciri yatırımı yok. Borsada hisse senetleri var. Ve bütün şirketler gibi onun da inişi ve çıkışı oluyor.

Ancak bir yatırıp iki kazandıran bir şirket dünyanın hiçbir yerinde yok.

Bu şekilde resmi bir şirket olmadığı gibi bu şekilde bir yatırım yapmanın da hiçbir mantığı olmadığı belirtiliyor. 

VALERO ENERGY SON DURUMU NASIL?

Velero Energy şirketi 1980 yılında ABD'nin San Antonio şehrinde kurulmuştur.

CEO'su ise Joe Gorder olarak görünüyor.

Valero, yan kuruluşları aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Birleşik Krallık'ta 15 petrol rafinerisine ve ABD'de 12 etanol proses tesisine sahiptir.

Valero'nun merkezi San Antonio'da olup, ofisleri Montreal, Londra, Mexico City ve Lima, Peru'da ve Amarillo, Teksas'ta bir Ödeme Hizmet Merkezi bulunmaktadır.

Valero Energy, dördüncü çeyrek için Perşembe günü yayınladığı gelir raporunda, gelirinin analist tahminlerini aştığını ve tahminlerin üzerinde olduğunu belirtti.

Şirket, hisse başına $2,47 gelir ile toplam gelirinin $35,9B olduğunu belirtirken Investing.com anketlerinde analistler şirketin hisse başına $1,71 ve toplam $27,69B gelir elde etmesini bekliyorlardı.

Valero Energy güvenilir mi, yasal mı, kimin, sahibi kim?
Valero Energy güvenilir mi, yasal mı, kimin, sahibi kim?

 

Yıl içinde, Valero Energy hisseleri 8.24% yükseldi. Hissenin işlem gördüğü S&P 500 endeksi 8% düştü.

21 Ocak günü Schlumberger, dördüncü çeyrekte hisse başına $0,41 gelir ile toplam gelirinin $6,23B olduğunu ifade etti. Beklentiler, hisse başına $0,389 gelir ile toplam gelirin $6,09B olacağı yönündeydi.

19 Ocak günü Kinder Morgan şirketinin gelirleri ise analist tahminlerini aştığını ve dördüncü çeyrekte hisse başına $0,27 gelir ile toplam $4,43B gelir elde etti. Investing.com analistleri hisse başına $0,2524 gelir ile toplam $3,61B gelir elde etmesini bekliyorlardı.

Özetlemek gerekirse; piyasada herkes tarafından bilinen Amerikalı şirket Valero Energy'nin borsalardaki hisselerini alarak yatırım yapmakta hiçbir sakınca yok; ancak onun adını kullanarak APK şeklinde uygulamalar üzerinden düşük yatırımla büyük para kazanmayı vaad edenler sadece dolandırıcılardır.


 

Yorumlar

Tahsin Kalkan Bende o dolancilarin mağdurlarından biriyim çok sıkıntılar çekiyorum bu konuyla ilgili nasıl bir yol gitmeliyim hukuki ve diğer yol yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkürler
Mükremin Çelik Valero enerji dolandırıcı firma hakkında suç duyuruları başladı .Bilginiz olsun; bu ve benzeri firmalara güvenip maddi-manevi sıkıntı çekmeyin.
MÜKREMİN ÇELİK Valero Enerji adında kurulmuş site dolandırıcılık yapıyor ve birçok madur suç duyurusuna başlamıştır.Bu ve benzeri yerlere güvenip para yatırmayın,maddi-manevi kaybınız olmasın.Çevrenizide aynı şekilde bilgilendirin lütfen,teşekkürler.