Vakıf Katılım Ankara'da ikinci şubesini açtı

- Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: - "Katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10'lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Vakıf Katılım Ankara'da ikinci şubesini açtı

ANKARA (AA) - Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10'lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Vakıf Katılım'ın Ankara'daki ikinci şubesinin Sincan'da hizmete alınması dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Genel Müdür Göktaş'ın açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Göktaş, açılıştaki konuşmasında, katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımlarıyla yeni bir boyut kazandığına dikkati çekti. Vakıf Katılım olarak hızla büyüyeceklerini öngördüklerini ifade eden Göktaş, yıl sonunda en az 30 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Vatandaşlar tarafından Vakıf Katılım'a yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10'lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda 2018 sonunda en az 100 şube ve en az bin 200 çalışan sayısına ulaşarak istihdama da önemli bir katkı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Vakıf Katılım, şubeleşme programıyla bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirerek, destek sağlamayı amaçlıyor.

Yorumlar