Vahdet Görmez kimdir, eşi kim, nerelidir?

Vahdet Görmez kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir, ne iş yapıyor, nerede çalışıyor soruları son günlerde merakla soruluyor. İşte Vahte Görmez hakkında merak edilenlerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Vahdet Görmez kimdir, eşi kim, nerelidir?

Vahdet Görmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, uzmanlık veya ihtisas alanı nedir, nereden mezun oldu, nerelerde çalıştı, şimdi nerede çalışıyor? İşte Vahdet Görmez hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Vahdet Görmez, TV8 ekranlarında yayınlanan Ermre Dorman ile Aklımdaki Sorular programına yer yer katılarak aile ve psikolojik sorunlar konusunda açıklamalarda bulunur, değerlendirmeler yapar. 

Vahdet Görmez kimdir, nerelidir?
Vahdet Görmez

 

Vahdet Görmez'in kim olduğu ve uzmanlık alanı ne olduğu konuları da bu vesileyle merak konusu oluyor. Peki, Vahdet Görmez kimdir? İşte biyografisi: 

Vahdet Görmez'in üniversite sitesinde yer alan resim biyografisine göre İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu sonrasında çeşitli kuruluşlarda çalıştı. 

Ancak onun hayatına önemli dönüm noktaları ve hüzünlü hikayesini ise çok az kişi biliyor.

Vahdet Görmez, eşiyle birlikte bir 28 Şubat süreci mağdurudur. 

İngiltere'de gördüğü eğitim sonrasında Türkiye'ye döndüğünde diploması kabul edilmemişti. Sonrasında tekrar İngiltere'ye dönerek Oxford'da göreve başlamıştı. 

Vahdet Görmez kimdir, nerelidir
Vahdet Görmez

 

Aradan geçen yıllar sonra; Türkiye'de siyasi iklimin normale dönmesiyle birlikte tekrar Türkiye'ye gelerek, her Türk vatandaşının faydalanabildiği haklarını kullanmaya başladı.

Dr. Görmez 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. General Medical Council, United Kingdom Üniversitesi’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları üzerine doktora çalışmalarını tamamladı. 2014 yılında Yardımcı Doçentlik ünvanını, 2018 yılında doçentlik unvanını aldı.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları, Merkezi Sinir Sistemi ve Duyu Komitesi – Çocuk ve Ergen psikopatolojileri, Sinir Duyu Blogu (Çocuk ve ergenlik çağı psikopatolojileri) konulu dersler vermektedir.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri (SCI, SSCI, Arts and Humanities), Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildirileri, Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildirileri bulunmaktadır.

Halen İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İPAM) klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ders ve süpervizyon veren Doç. Dr. Vahdet Görmez, aynı zamanda danışan görmektedir.

İLGİNÇ HAYAT HİKAYELERİ

28 Şubat döneminde Türkiye'nin ideolojik kurbanları olan Aynur ve Vahdet Görmez çifti aynı bölümde okurken 5. sınıftan sonra yasaklı yıllarda birlikteliklerini evlilikle taçlandırıyorlar. Vahdet Görmez, Türkiye'den mezun oluyor ama Aynur Görmez için durum o kadar da iç açıcı olmuyor. Başörtüsü yasağı nedeniyle eğitimine Macaristan'da 3 yıl fazladan okuyarak devam eden Aynur Görmez diplomasının Türkiye'de denk sayılmadığı gerekçesiyle eşi ile birlikte İngiltere'nin yolunu tutarak hayatlarının 11 yılını vatan toprağından uzakta gurbette geçiriyorlar. İhtisas yaptıkları Oxford Üniversitesi'nde klinik şefi olan çift yaşadıkları zorlu süreci 'hiç kolay olmadı' sözleri ile özetlediler. Macaristan'da tamamladığı eğitim sonrasında diplomasını aldıktan sonra içinde bir burukluk olduğunu söyleyen Aynur Görmez; "Kaybettiğimiz yıllar, orada yaşadığımız zorluklar hiçbir şey kolay olmadı bizim için. Diplomayı alınca bir burukluk vardı içimde. Macaristan'da okula başladığımda denkligi vardı ama döndüğümde denkliğin iptal edildiğini öğrendim. Dolayısı ile yılların emeği kaybedilen yıllar Türkiye'dekinin üstüne yurt dışında verilen mücadele. Geliyorsunuz ama diplomanızın denkliği yok ve üstelik başörtüsü sorunu var hiçbir şekilde çalışma şansınız yok. İkinci bir sıkıntılı dönemin başlangıcı oldu benim için. Ardından uzmanlığımızı yapmak uzere Ingıltere'nın sınavlarına hazırlık ve sonrasında iş başvuruları ve mülakat surecı. Uzmanlıgımızı Londra dahıl İngiltere'nin değişik yerlerinde yaptık . son 5 yılda ıse üst ihtisasimizi Oxford da yaparak klınık sefı olarak caliştık.

Ülkesinden uzakta geçen başarılı eğitim hayatını buruk yıllar olarak nitelendiren Aynur Görmez, " Karışık duygular hissediyorsunuz tabi bir taraftan kendi ülkenizde bir nevi üvey evlat muamelesi görüyorsunuz, başarınızla, birikiminizle kendinizi ispatlasanız bile insanlar keyfi kararlarla önünüzü tıkayabiliyor. Yabancı bir ülke sizin kültürel dini değerlerinizi paylaşmayan bir ülke ama çok daha kucak acıcı hoşgörülü bir ortam ama bir burukluk oluyor içinizde. Hep gözümüz kulağımız Türkiye'deydi, düzelsin dönelim diye düşüncemiz vardı" diye konuştu.

İngiltere Oxford'da Nörogelişimsel Psikiyatri üzerine üst ihtisasını yapan ve alanında Türkiye'de tek olan Aynur Görmez, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde Türkiye'de ilk kez İstanbul'da Nörogelişim ve Zihinsel Engelliler için poliklinik hizmeti vermeye başlayacaklarını söyledi. Aynur Görmez şunları söyledi: " Üst ihtisasımı nörogelişim psikiyatrısinda yaptım. Türkiye'de bu ihtisası yapan başka bir psikiyatrist yok. Bu alanda eğitim alan tek psikiyatristim. Nörogelişimsel ya da zihinsel engelliler için özel bir poliklinik hizmeti başlatacağız ve bu alanda üniversite olarak öncü olacağız inşhallah Yetişkin zihinsel engellilerin, psikiyatristler tarafından bile değerlendirmede bazen sıkıntılar oluşabiliyor. Çünkü gerçekten Türk psikiyatrisinde böyle bir konsept oluşmuş değil."

Vahdet Görmez kimdir, nerelidir
Vahdet Görmez

 

Bezmialem'de Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nın kurulmasına öncülük eden Vahdet Görmez Oxford ekibiyle birlikte projeler yürüteceklerini belirtti. Vahdet Görmez ayrıca Türkiye'den yurt dışında yaşayan 28 şubat mağdurlarına çağrıda bulunarak; "İnanın kopmak kolay değil herkesin gözü burada. Dönmek de kolay olmadı. İlk gittiğiniz zamanki kaygılarınız korkularınız bu kez döndüğünüz de oluşuyor. 11,5 yıldır oradasınız bütün eğitiminizi orda aldınız ne bekliyor acaba bizi? Sırf bu korkudan dönemeyen arkadaşlarım var benim orada bir bilinmezlik olarak görüyorlar. Ama düşünsünler Türkiye'de güzel bir ortam var" demişti.

Görmez çifti gibi kendisi ve ailesi de 28 Şubat mağduru olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Saffet Tüzgen 33 yıl boyunca görev yaptığı hastane odasına eşinin başörtülü olduğu gerekçesiyle giremediğini söylemişti.


 

Yorumlar