"Uzun elma" tezgahlarda

- Türkiye'de sadece Kars'ın Kağızman ilçesinde yetişen ve şekli nedeniyle "uzun elma" olarak adlandırılan elma, tezgahlarda yerini almaya başladı

Google Haberlere Abone ol
"Uzun elma" tezgahlarda

KARS (AA) - Türkiye'de sadece Kars'ın Kağızman ilçesinde yetiştirilen ve şekli yüzünden "uzun elma" olarak nitelendirilen elma, tezgahlarda satışa sunuldu.

Kağızman ilçesinde bin 300 rakımda yer alan arazilerde yetişen ve şu sıralar hasadı süren uzun elma, tezgahlardaki yerine almaya başladı.

Tüketicilerin, bu yıl verimi yüksek olan ve ülkede başka bir alanda yetişmeyen uzun elmaya yoğun ilgi göstermesi sebebiyle üreticiler talebi karşılamak için çaba sarf ediyor.

Ürünlerini pazarda satan üreticiler, diğer şehirlerdeki müşterilerine de kargo ya da şehirlerarası otobüslerle elma ulaştırmaya çalışıyor.

Uzun elma üreticisi Vedat Çelikörs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kağızman'a has uzun elmanın havalar soğuyup yere kırağı düşmesiyle toplanmaya başlandığını söyledi.

Uzun elma, Nahçıvan'dan Kağızman'a muhacir olarak gelen Serasker Şerif tarafından bulunduğu için "Şerif'in Elması" olarak da biliniyor.

Kavağa benzer uzun bir ağaçta yetişen, yumurtadan daha uzun olan ve aylarca bozulmadan saklanabilen elmanın hasadı ekim sonu ile kasımda yapılıyor.

Yorumlar