Uzmanlardan maske uyarısı: Hiç gerek yok!

Uzmanlar, koronavirüsü nedeniyle maske takmayı düşünen vatandaşlara uyarıda bulunarak hiç gerek olmadığını söylüyor. Uzmanlara göre, maske takmak daha tehlikeli bir durumu da ortaya çıkarabilir.

Google Haberlere Abone ol
Uzmanlardan maske uyarısı: Hiç gerek yok!

Çin'den başlayarak dünyaya yayılan ve şu ana kadar 2 bin 700 insanın ölümüne neden olan koronavirüsüne karşı devletlerin aldığı önlemlerin yanında vatandaşlar da kendi çapında önlemler almaya çalışıyor. Vatandaşın aklına gelin ilk önlem ise maske takmak oluyor. Bu nedenle son günlerde maske piyasası oluşmaya başladı. Maskeler stoklanarak daha pahalı satılmak için bekletiliyor. Oyas uzmanlar, koronavirüsüne karşı maske takmanın hiçbir işe yaramayacağını belirterek, "hiç gerek yok" uyarısında bulunuyor.

Deneysel Tıp Uzmanı Oytun Erbaş, katıldığı bir televizyon programında son günlerde yaşanan maske paniğine hiç gerek olmadığını belirterek, tam tersine maske takanların daha büyük risk taşıyor olabileceği uyarısında bulundu.

Virüsten korunmanın en temel yolunun temizlikten geçtiğini belirten Erbaş, vatandaşın günlük kullandığı giysiler ve eşyaların mutlaka temizlenmesi gerektiğini, ortalama gün aşırı banyo yapılması virüse karşı alınabilecek en büyük önlemler olduğunu söyledi.

Erbaş, maske takmanın virüse karşı hiçbir fayda sağlamadığını, tam tersine maskede biriken istenmeyen bakterilerin daha zararlı olabileceğini ifade etti.

Erbaş, bir kez daha virüse karşı en büyük önlemin, "temizlik" olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar