Uzman doktora 10 bin, pratisyene 5 bin ek ödeme

Sağlık çalışanlarıyla ilgili çıkarılan yeni yönetmelikle uzman doktorlara 10 bin lira, asistanlara 7 bin, pratisyen doktorlara 5 bin lira ek ödeme verilecek. Ayrıca bölgesel teşvik primleri de 350 TL ile 8 bin lira arasında değişecek.

Google Haberlere Abone ol
Uzman doktora 10 bin, pratisyene 5 bin ek ödeme

Sağlık çalışanlarının özlük haklarında yapılan iyileştirmeden sonra kimin ne kadar ek ödeme alacağı merak konusu oldu.

Yapılan yeni düzenlemeyle uzman doktorlara aylık 10 bin lira ek ödenek sağlanacak. Asistan doktorlara 7 bin lira, pratisyen doktorlara ise 5 bin lira ek ödeme yapılacak.

Öte yandan yeni düzenlemeyle dezavantajlı bölgelerde görev yapacak doktorlara da teşvik primi olarak 350 ile 8 bin lir arasında değişen miktarlarda ödeme yapılacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ilave ücretlerin yansımasını NTV ekranlarında değerlendirdi.

Ek ödeme rakamlarıyla ilgili konuşan Durmuş, "Uzman Hekim ve üzerine yapılmış olan ek ödeme düzenlemesi 10 bin TL civarında bir rakam. Aynı düzenlemeyle Asistan Hekim için 7 bin 500 liraya yakın bir ilave ücret olacak. Pratisyen Hekim için ise bu düzenlemeyle 5 bin liraya yakın bir ek ödeme söz konusu olacak. Diş Hekimi için de aynı düzenleme geçerli olacak. Diş hekimleri 5 bin lira uzmanları da 10 bin lira ilave taban ücreti almış olacaklar." ifadelerini kulandı.

Hemşire, sağlık memurları ve teknikerlerin alacağı ek ödemeleri anlatan Durmuş, "Düzenlemeyle hemşire ve diğer sağlık memurları ise 850 lira gibi bir ek ödemeye sahip olacak. Teknikerler ise 500-600 lira civarında bir ek ödemeye sahip olacak. Bu da vergi dilimlerine göre değişiklik gösterebilecek. Minimum ek ödeme rakamı 400 liradan başlıyor olacak." dedi.

"8 BİN LİRAYA KADAR TEŞVİK ÖDEMESİ"

Durmuş sözlerini şöyle tamamladı "Teşvik ödemesi için çalışılan ilin ve hastanenin durumuna göre kriterler belirlenecek. Her kademe için oranlar yönergelerle belirlenecek. Burada da ücretler 350 liradan başlayıp 8 bin liraya kadar miktarlarda değişecek."

 

Yorumlar