Uykusuzluk insanı çirkinleştiriyor

Uykusuzluğun insana içeriden ve dışarıdan çok önemli etkileri olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Uykusuzluk insanı çirkinleştiriyor

Sonhaberler - Haber Merkezi | Rabia Güner

Günlük hayatımızın en önemli evrelerinden biri olan "uyku"nun hayatımızda bildiğimizden daha fazla etkileri varmış. Örneğin, uykusuzluk insanı gerçekten çirkinleştiriyor, hem içerden hem dışardan. Yetişkinler genelde az uyuduklarında ne kadar halsiz olduklarını dile getirirler.

The Sun gazetesinde geçen hafta yayınlanan bir araştırma, iki gün üst üste sadece dört saat uyumanın insana olumsuz etkilerini ortaya koydu. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, az uyumak insanı hem halsiz hem de asosyal yapıyor. Geçen hafta iki kardeş arasında yapılan araştırmanın sonuçları gerçekten şok ediciydi. Kardeşlerden Chloe de Garis, 18 yaşında, normalde günde sekiz saat uyuyor. Gözlem sırasında dört gece boyunca sadece dört saat uyudu, kardeşlerden diğeri Lucy ise, 16 yaşında, dört gün boyunca normal uykusuna devam etti ve günde 9 saat uyudu. Londra'nın güney doğusunda bulunan Halling 'de yaşayan kardeşlere uygulanan bu araştırmanın sonuçları gerçekten hayret vericiydi. 

Annenin izlenimleri

Kızların annesi deneyle ilgili, "Dört günün sonunda, Chloe makyajlıyken gayet iyi görünüyordu, fakat yüzünü temizlediğinde onun ne kadar bitkin olduğunu farkettik. Gözleri kan çanağı gibiydi, henüz uzun bir yolculuktan dönmüş gibi yorgundu. Benim tanıdığım kızım Chloe'ye hiç benzemiyordu. Hasta gibiydi. Onun uykusuz kaldığı için böyle olduğunu bilmeseydim doktora götürürdüm. Her zamankinden daha sessizdi ve konuşmakta güçlük çekiyordu." dedi. 

Kız kardeşinin izlenimleri

Deneyde düzenli uyuyan kardeş ise araştırmayla ilgili olarak, "Bu araştırmanın sonunda uykusuz kalan ben olmadığım için şükrettim. Chloe, Şehirde çok ağır bir gece geçirmiş gibi, çok korkunç gözüküyordu. Yüzünü sivilce kaplamıştı ve her zamankinden daha fazla yemeye başlamıştı. Bu çalışmada o hepimizden fazla çaba harcadı. Öte yandan, ben ise harika hissediyordum." diye konuştu. 

 

Genç kızın normal hali

Genç kızın deney sonrası hali

Dermatolog izlenimleri

Uzman Dermatolog Nataly Kelly, deneyle ilgili izlenimlerini paylaştı. Kelly, Chloe'nin cildinde kızarıklıklar ve kopmalar oluştuğunu gördüğünü belirterek, "Bu çalışma, yeterli uykunun gerçekten güzellik için çok önemli bir etken olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yetersiz uyumak, göz çevrelerinde oluşan morlukların belirgin derecede artmasına sebep olur. Ayrıca ciltte tahriş, sivilce ve pürüzlerin ortaya çıkmasına neden olur." şeklinde konuştu. 

Kelly'nin dediği gibi deney sonucunda, Chloe'nin yüzü yer yer kurumuş ve yıpranmıştı. Göz çevrelerinde morluklar oluşmuştu. 

Yorumlar