"Uygur güzeli" seçildi

- Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Uygur Kızı 2017 Güzellik Yarışması'nda, adaylar Uygur tarihi ve kültürüyle ilgili sorulara cevap verdi - Uygur mutfağına özgü yemekler yapan adaylar, ülkelerine özgü dansları sergiledi

Google Haberlere Abone ol
"Uygur güzeli" seçildi

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Halklar Asamblesi bünyesinde faaliyet gösteren İttifak Uygurlar Derneği, Ahlak, Eğitim ve Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Uygur kızları arasında güzellik yarışması düzenledi.

Başkent Bişkek'te düzenlenen, Uygurların yaşadığı şehir ve kasabalardan 6 genç kız adayın katıldığı güzellik yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Geleneksel giysileriyle sahneye çıkan yarışmanın adayları, ana dillerinde kendilerini tanıttı, Uygur tarihi ve kültürüyle ilgili sorulara cevap verdi. Adaylar, Uygur mantısı ile Uygurlara özgü sütlü-tuzlu çay yapmaktan dans etmeye varan kategorilerde tüm maharetlerini sergiledi.

Uygur ve Kırgız kız çocuklarının halk oyunlarının da sergilendiği yarışmada eğlenen davetliler, kendi şehir ve kasabalarından adaylara coşkulu tezahüratlarda bulundu.

Kırgızistan Halklar Asamblesi İdaresinin şarkıcı, sunucu ve iş kadınlarından oluşan jürisi, Bişkek doğumlu 18 yaşındaki İparhan Babacanova'yı yarışmanın birincisi ilan etti.

Jüri üyeleri, yarışmaya katılarak sergiledikleri cesaretten ötürü yarışmacıların tamamını kutladı.

Babacanova, tacını Kırgızistan Uygurları Derneği Başkanı Artık Hacıyev'den alırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

- "Tarih ve kültürümüzü anlatan kitaplar okuyarak hazırlandım"

Uygurlar Derneği Başkanı Hacıyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uygur Kızı 2017 Güzellik Yarışması'nı, Uygur gençleri arasında birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek, ana dilleri, tarihleri ve kültürlerini pekiştirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Arzugül Nabiyeva da Uygur kızların, güzelliği, çalışkanlığı ve büyüklere gösterdikleri hürmetleriyle tanındığını ifade etti.

Bişkek’teki Uluslararası Koleji ikinci sınıf öğrencisi Babacanova, yarışmaya Uygur tarihi ve kültürünü anlatan kitapları okuyarak hazırlandığını ifade ederek, bir Uygur olarak dünyaya gelmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.


Yorumlar