Uyanış Markus Diriliş'in Gündoğdu'su çıktı

Uyanış Büyük Selçuklu dizisine Markus karakteriyle dahil olan isim tanıdık çıktı. Peki, kimdir bu Markus rolündeki oynucu?

Google Haberlere Abone ol
Uyanış Markus Diriliş'in Gündoğdu'su çıktı

Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yeni dahil olan karakterlerden biri de Markus oldu. Bizans Devleti'nin azılı katillerinden biri olarak diziye dahil olan Markus karakteri, Kuvel Kalesi'nin devreye çıkmasından sonra Batınilerle işbirliği yapan bir başka odak olarak senaryoya dahil oluyor. 

Senaryoya göre Markus, Bizans'ın merkezi tarafından Selçuklu Devleti'ne karşı görevlendirilerek Anadolu'ya gönderiliyor. 

Markus, zalimliğiyle bilinen bir isimdir. Anadolu'da Türk obalarına zulüm etmek için yola koyulur. 

En büyük müttefiki ise Batınilerdir. 

Peki, Markus karakterini canlandıran oyuncu kimdir?

Markus karakterini canlandıran oyuncuyu görenler büyük ihtimalle de tanımıştır. Çünkü daha önce de TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündoğdu karakteriyle rol almıştı. 

Markus karakterini Kaan Taşaner canlandırmaktadır. 

Kaan Taşaner 23 Nisan 1979 tarihinde Antalya'da doğdu. 

Konya S.Ü. Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı mezunu olan Kaan Taşaner, oyunculuğa ilk adımını, Karanlıkta ilk ışık Kubilay adlı tiyatro oyunuyla attı, ardından 2004 yılına kadar çeşitli oyunlarda sahne aldı.

Televizyondaki ilk rolünü Büyük Buluşma adlı televizyon dizisinde canlandırdı, takip eden yıllarda televizyon ve tiyatroya birlikte devem etti, 2010 yılında Kanal D'de başlayan Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizide, Erdoğan Yaşaran rolünü kabul etti, ve bu sayede, adını ilk kez sürekli bir projede duyurmuş oldu.

2012 yılında Kanal D sitesinde yapılan bir ankette 2. En İyi Erkek Oyuncu seçilmiştir.

Kuzey Güney adlı TV dizisinde Şeref Komiser rolünü canlandırmıştır. Oyuncu 2014 Aralık ayında TRT 1'de başlayan Diriliş Ertuğrul dizisinde "Gündoğdu" karakterini canlandırdı.Ancak senaryo gereği diziden ayrılan Kaan Taşaner şimdi ATV'de yayınlanan 'Rengarenk' adlı dizide oynamaktadır.

Oyuncu aynı zamanda tiyatro sanatçısı Sacide Taşaner'in oğludur.

Yorumlar