Uyanış Büyük Selçuklu Yorgos kimdir?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Yorgos karakterini canlandıran oyuncu kimdir, gerçek adı nedir?

Google Haberlere Abone ol

TRT 1'de yayınlanan tarih temalı Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Bizans özel birlik komutanlarından Yorgos karakterini canlandıran oyuncu performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kırık Türkçesiyle Yorgos karakterini profesyonel şekilde canlandıran oyuncunun gerçek kimliği merak konusudur. İşte Yorgos karakterini canlandıran oyuncu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Yorgos, Anadolu'ya açılan kapılardan birinin hemen önünde bulunan Kuvel Kalesi'ndeki özel Bizans birliklerinden birinin başındadır. Kale kumandanının özel olarak Kostantinapol'den getirttiği bu adam kalenin en güvenilir dayanağıdır. Kardeşiyle birlikte Kuvel Kalesi'ne gelen Yorgos, sert taşa çarpar. Çünkü kardeşi Sencer tarafından öldürülerek bütün konsantrasyonu alt üst edilir. Selçuklu'yu dağıtmak için gelen Yorgos bütün davasını unutarak Sencer'den intikam almanın peşine düşer.

Selçuklu askerlerini öldüren Yorgos, bir yılan gibi Selçuklu topraklarına girip kargaşa çıkartmak için elinden geleni yapacak. Yorgos ve adamlarının karısına ise Melikşah’ın oğlu Sencer adamları ile birlikte çıkacak.

5 Ekim 2020 tarihinde ikinci bölümü ile TRT 1 ekranlarına gelen Uyanış dizisine önemli bir karakter dahil oldu. Uyanış Büyük Selçuklu Yorgos karakterine hayat veren oyuncunun gerçek adı Nik Xhelilaj.

Nik Xhelilaj; Mart 1983 yılında Tiran, Arnavutluk doğumlu olan başarılı oyuncu, askeri lise okumak için İstanbul’a 14 yaşındayken gelir. Eğitimine Kuleli Askeri Lisesi’ne başlayan oyuncu, aradan yedi ay geçtikten sonra bu mesleğin kendine uygun olmadığına karar verip memleketi Tiran’a geri döner.

Tiran Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk üzerine eğitim almıştır. Çek’de bulunan bir yönetmenden gelen teklif üzerine Çek Cumhuriyeti’ne gitmiştir. The Albanian(Arnav) adlı sinema filminde rol almıştır. . Dört yabancı dil bilen oyuncu “Kayıp Şehir” adlı dizide “Kadir” karakterine hayat vermiştir.

“Üç Yol” isimli sinema filminde “Bünyamin” karakterine hayat vermiştir. Her Sevda Bir Veda adlı dizide de rol almıştır. “Payitaht Abdülhamit” dizisinde “Marco” karakterini başarı ile canlandırmıştır. Son olarak Nefes Nefese dizisinde Boran olarak başarılı oyuncuyu izledik.

Yorumlar