Üstün zekalı öğrencilere yönelik laboratuvarlar açıldı

- İstanbul'daki 10 okulda açılışı gerçekleştirilen laboratuvarlar, 3D yazıcılar, robot, bilgisayar, matematik (algoritma), fen ve mühendislik setleriyle donatıldı - TÜZDER Başkanı Coşkun: - "10 okulda 10 bin 500 çocuğumuz bu atölyelerde eğitim alacak"

Google Haberlere Abone ol
Üstün zekalı öğrencilere yönelik laboratuvarlar açıldı

İSTANBUL (AA) - Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER), İstanbul Kalkınma Ajansı, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle üstün zekalı öğrencilere yönelik kurulan laboratuvarların açılışı yapıldı.

Sarıyer Şehit Uğur Taşçı Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşan TÜZDER Başkanı Tunahan Coşkun, Türkiye'de ilk kez 10 devlet okuluna STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) laboratuvarı kurduklarını söyledi.

Bu kapsamda, 210 öğretmene STEM eğitimi verildiğini, bine yakın çocuğa da girişimcilik testi uygulandığını ifade eden Coşkun, "10 okulda 10 bin 500 çocuğumuz bu atölyelerde eğitim alacak." diye konuştu.

Ölçülmeyen hiçbir şeyin geliştirilemeyeceğini belirten Tunahan Coşkun, üstün çocukların kreatif becerilerini ölçen EPOC testini de Türkiye'de ilk defa uyguladıklarını ifade etti.

- "Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ancak eğitim ile mümkün"

Törene katılan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, eğitim konusunun artık ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı olduğunu anlatarak, "Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ancak eğitim ile mümkün." dedi.

İSTKA olarak her yaş için yüksek standartlarda ve yaratıcı eğitime yönelik projeleri desteklediklerini anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Eğitime erişimin önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve eğitim kalitesinin artırılması hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu süreçte eğitim imkanı sunmak kadar eğitim kurumlarında bilgi ve iletişim teknolojisi alt yapısının geliştirilmesi de önem taşıyor. Bu kapsamda düşünen, araştıran, üreten nesiller için çocuklarımızın yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimciliğini ön plana çıkaracak yeni öğretim yöntemlerini teşvik ediyoruz."

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'in, STEM eğitimine katılan Sarıyer Uğur Taşçı Ortaokulu öğretmenlerine sertifikalarını vermesinin ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.

- Laboratuvarlar 6 ayda tamamlandı

Proje kapsamında, Sarıyer, Kağıthane, Sultangazi, Esenler ve Bahçelievler'deki 10 okulda kurulan STEM laboratuvarları 6 ayda tamamlandı.

Laboratuvarlarda, eğitim konseptine uygun mobilyalar kullanıldı, kapıları ve duvarları STEM çalışmasına uygun şekilde tasarlanan görsellerle donatıldı. Laboratuvarlara 3D yazıcılar, robot, matematik (algoritma), fen ve mühendislik setleri, bilgisayar ve diğer malzemeler de verildi.

Proje, sürdürülebilirlik açısından 3 yıl süreyle TÜZDER tarafından koordine edilecek.



Yorumlar