Ürdün ile İsrail arasındaki doğalgaz anlaşması

- Ürdün Ulusal Koruma ve Normalleşmeyle Mücadele Komitesi Başkanı Mecli: "İsrail'den doğalgaz satın alınması yönündeki anlaşma anayasa ve yasalara aykırıdır"

Google Haberlere Abone ol
Ürdün ile İsrail arasındaki doğalgaz anlaşması

AMMAN (AA) - Ürdün Ulusal Koruma ve Normalleşmeyle Mücadele Komitesi, İsrail'den doğalgaz satın alınması yönündeki anlaşmanın anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

Komite Başkanı Menaf Mecli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz bunu 'doğalgaz satış anlaşması' olarak değil 'vatanı satış anlaşması' olarak adlandırıyoruz. İsrail'den doğalgaz satın alınması yönündeki anlaşma anayasa ve yasalara aykırıdır. Bu anlaşmayı reddediyor ve kınıyoruz. Daha önce de kabul etmemiştik ve bu tavrımızı sürdüreceğiz." dedi.

Anlaşmanın zamanlamasının da birçok soru işaretini beraberinde getirdiğini söyleyen Mecli, "Şu anki hükümetin meclis onaylamadan anlaşmaları imzalaması doğru değildir. Zaten meclis daha önce bu anlaşmayı kabul etmemişti." diye konuştu.

Ürdün'ün dün 15 yıl süreyle 45 milyar metreküp doğalgaz ithalatı için İsrail'le anlaşma imzaladığı bildirilmişti. Anlaşmanın maliyetinin 10 milyar dolar olduğu kaydedilmişti.

Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki, geçen hafta yapılan parlamento seçimlerinin ardından istifasını sunmuş, Kral 2. Abdullah da yeni hükümeti kurmakla yine Mulki'yi görevlendirmişti.

Yorumlar