Ürdün İhvanı'ndan "İsrail'in yeni konut kararına" kınama

- İslami Çalışma Cephesi Filistin Sorumlusu Hasavene: "İsrail, Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşa ederek olayı oldubittiye getirmek istiyor"

Google Haberlere Abone ol
Ürdün İhvanı'ndan "İsrail'in yeni konut kararına" kınama

AMMAN (AA) - Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi (İÇC), İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni konut inşasına onay vermesine tepki gösterdi.

İÇC Filistin Sorumlusu Naim Hasavene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimciler için toplam 3 bin 66 yeni konuta onay verilmesini kınayarak, "İsrail, Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşa ederek olayı oldubittiye getirmek istiyor." dedi.

İsrail'in ABD'deki başkan değişikliği sürecini fırsat bildiğini söyleyen Hasavene, "Arap hükümetlerinin İsrail'e cevap vermesi gerekiyor. Yerleşim birimlerinin genişletilmesi ve ihlallerin önüne geçerek Kudüs'ün Arap ve İslami kimliğini koruyacak düzenlemeler yapılmalı." diye konuştu.

Hasavene, 29 Mart'ta Ürdün'de düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'nde yeni yerleşim birimlerini reddeden kesin bir karar çıkarılması gerektiğini belirtirken, Ürdün hükümetini de ihlalleri durdurması konusunda İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, pazar günü Doğu Kudüs'te 566 yeni konutun inşasına onay vermişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün, Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 bin 500 yeni konutun inşa edilmesini onaylamıştı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den bu yana İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.




Yorumlar