“UpCall, arama deneyiminde yeni bir dönem başlatıyor”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, telefon rehberinde kayıtlı olmayan numaralardan gelen çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğunun görülebildiği Upcall uygulamasıyla arama deneyiminde yeni bir dönemin başladığını söyledi.Turkcell...

Google Haberlere Abone ol
“UpCall, arama deneyiminde yeni bir dönem başlatıyor”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, telefon rehberinde kayıtlı olmayan numaralardan gelen çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğunun görülebildiği Upcall uygulamasıyla arama deneyiminde yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Turkcell mühendislerinin geliştirdiği UpCall uygulaması ile telefon rehberinde kayıtlı olmayan numaralardan gelen çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğu görülebiliyor. Turkcell’lilere özel sunulan uygulama sayesinde aramalara konu ekleyerek neden aradığınızı iletebilirken fotoğraf ekleme özelliğiyle eğlenceli aramalar yapılabiliyor. Şirket açıklamasına göre Android işletim sistemine sahip cihazların yanı sıra iOS işletim sistemine sahip cihazlarda arayan kişi bilgisini anında ekrana taşıyarak dünyada bir ilke imza atan UpCall sayesinde telefon numarasına ulaşmak istenen bir kişinin ya da mekanın sadece ismini yazarak numarasına ulaşmak ve aramak mümkün oluyor.

Açıklamada konuyla ilgili değerlendirmeleri bulunan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu şunları kaydetti: “Dünyanın ilk dijital operatörü olarak, akıllı telefonların olmazsa olmazı SMS uygulamasını yeni nesil iletişim platformumuz BiP ile değiştirdik. Şimdi de yeni uygulamamız UpCall ile telefonlarda bugüne kadar değişmeyen arama ve rehber uygulamalarını değiştirmeye hazırlanıyoruz. Yeşil bir arama butonunun çok daha fazlası olan UpCall ile kullanıcılarımıza yepyeni bir deneyim yaşatmayı amaçlıyoruz. Yeni nesil akıllı rehber olarak tabir ettiğimiz UpCall’a arayan kişinin numarası rehberde kayıtlı olmasa bile arayanın kim olduğunu gösterme özelliğinin yanı sıra pek çok fonksiyon ekledik. Aramalara konu ve fotoğraf ekleyebilme seçenekleri sayesinde karşı tarafa çağrıyla birlikte neden arandığı bilgisi de ulaşıyor. Böylece mesajı gören kişilerin acil durumlarda aramaya hızlı cevap vermesi mümkün oluyor. Ayrıca Turkcell’liler UpCall ile aynı anda birden fazla kişiyi tek bir tıkla aramaya ekleyerek konuşulabiliyor, yer veya kişi bilgisini yazarak bilmediği numaraları öğrenip arayabiliyor. Tüm bu özellikleriyle UpCall, arama deneyiminde yeni bir dönem başlatıyor”.

Yorumlar