UNRWA'ya bağlı ilkokul müdürü "Hamas bağlantısı"iddiasıyla açığa alındı

- UNRWA Sözcüsü Guinness: "İsrail'le yapılan son yazışmalar, kendi içimizde yürüttüğümüz inceleme ve edindiğimiz önemli bilgilere binaen, okul müdürü Hindi'nin soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmasına karar verildi"

Google Haberlere Abone ol
UNRWA'ya bağlı ilkokul müdürü "Hamas bağlantısı"iddiasıyla açığa alındı

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir ilkokul müdürünün "Hamas adına faaliyette bulunduğu" iddiasıyla açığa alındığı bildirildi.

UNRWA Sözcüsü Chris Guinness tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'le yapılan son yazışmalar, kendi içimizde yürüttüğümüz inceleme ve edindiğimiz önemli bilgilere binaen, okul müdürü Suheyl el-Hindi'nin soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmasına karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, tüm BM kurumlarında olduğu gibi, çalışanın prosedürlerde belirtilen haklarının gözetileceği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığında görevli General Yoav Mordechai, dün Hamas'ta üst düzey bir göreve tayin edildiğini belirttiği Hindi'nin derhal işine son verilmesini talep etmişti.

Açıklamada, Hindi'nin UNRWA'da 2012'den bu yana Personel Birliği Başkanlığı görevi ile Gazze'deki bir ilkokulun müdürlüğünü yaptığı kaydedilmişti.





Yorumlar