UNRWA'dan Suriye'deki Filistinli mülteciler endişesi

- Suriye'de çatışmaların artması nedeniyle Filistinli mültecilerle diğer sivillerin ölüm ve ağır yaralanma tehdidiyle karşı karşıya kalmasından endişe duyulduğu bildirildi

Google Haberlere Abone ol
UNRWA'dan Suriye'deki Filistinli mülteciler endişesi

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Suriye'de çatışmaların tırmanması ve Halep'e yönelik bombardımanın devam etmesi nedeniyle Filistinli mülteciler ve diğer sivillerin saldırılara maruz kalmasından endişe duyduğunu belirtti.

UNRWA tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde çatışmaların tırmanmasından üzüntü duyulduğu ve Filistinli mültecilerle diğer sivillerin ülke genelinde ölüm ve ağır yaralanma tehdidiyle karşı karşıya kalmasından endişe edildiği vurgulandı.

Açıklamada, Halep'in El-Hamdaniyye bölgesinde 4 Haziran'da gerçekleştirilen saldırıda onlarca kişiyle birlikte 14 yaşında Filistinli bir mülteci çocuğun da hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Bir Filistinli mültecinin de 5 Haziran'da Halep'in Ramuse bölgesinde keskin nişancı kurşunuyla öldürüldüğü ifade edildi.

Bunun yanı sıra Şam kırsalındaki Han eş-Şeyh Mülteci Kampında ağır silahların kullanıldığı, şiddetli çatışmaların yaşandığı ve saldırılar nedeniyle buradaki Filistinli mültecilerin tehdit altında olduğu kaydedildi.

UNRWA'nın açıklamasında saldırılarda sorumluluğu bulunanlar şiddetle kınanırken, "Sivilleri korumak için tüm tarafların uluslararası savaş hukuku yükümlülüklerine saygı gösterip buna uygun hareket etmesi kaçınılmazdır." denildi.

UNRWA tarafından Ağustos 2015'te yayımlanan bir raporda ülkede krizin başladığı 2011'den beri Suriye'deki Filistinli mültecilerden 100 binden fazlasının diğer Arap ülkeleri ve Avrupa'ya göç ettiği ifade edilmişti.

Çok sayıda insan hakları kuruluşu da Suriye'deki Filistin mülteci kamplarının da saldırıların hedefi olduğu ve binin üzerinde Filistinli mültecinin saldırılar ve çatışmalar neticesinde hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Yorumlar