Ünlü düşünürler Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu'nda buluşuyor

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi dünyaca ünlü düşünür ve yazarlar Tarık Ramazan, John Esposito, ve Jonathan Brown'u ağırlıyor

Google Haberlere Abone ol
Ünlü düşünürler Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu'nda buluşuyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 8-10 Ekim tarihleri arasında, dünyaca ünlü düşünürlerin de konuşmacı olarak katılacağı uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Üniversite bünyesindeki İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi’nin düzenleyeceği Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu’na Müslüman Toplumlar ve İslam düşüncesi üzerine yetkinlikleriyle uluslararası alanda tanınmış akademisyenler katılacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre sempozyuma, Oxford Üniversitesi’nden dünyaca ünlü İslamolog Dr. Tarık Ramazan, kitapları 40 farklı dile çevrilen Georgetown Üniversitesi’nden Dr. John Esposito, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ile birlikte çok sayıda akademisyen katılacak.

Uluslararası İslam Dünyası Sempozyumu’na İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı’da yer alan merkez kampüsü ev sahipliği yapacak. Sempozyumun kapanış oturumu 10 Ekim Salı günü saat 17:00’da Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yapılacak.

Üç gün sürecek ve altı oturumdan oluşacak program 8 Ekim Pazar günü saat 16:30’da yapılacak açılış ile başlayacak. İlk gün oturumunda ’ümmet’ kavramının 21. Yüzyılda ne ifade ettiğini irdeleyen bir panel yapılacak. 9 Ekim’deki panellerde ise siyasi meşruiyet, hukukun üstünlüğü, Müslüman dünyanın karşılaştığı küresel problemler derinlemesine ele alınacak.

Sempozyum, 10 Ekim Salı günü Yahya Kemal Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek olan, Dr. Tarık Ramazan, Dr. John Esposito ve Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın katılacağı “Günümüzde İslam Dünyası” başlıklı kamuya açık bir oturumla kapanacak.

Sempozyuma katılacak konuşmacılar Türkiye ve yurtdışında toplam 17 farklı akademik kurumdan gelmekte ve farklı perspektifleri, fikirleri ve metodolojileri temsil ediyor. 

Yorumlar