Üniversitelerin güvenlik görevlilerine "Toplumsal olaylara müdahale eğitimi"

- Polis ekipleri, İstanbul'daki üniversitelerde çalışan özel güvenlik görevlilerine, "terör saldırıları, toplumsal olaylar ve şüpheli şahıslara müdahale" konularında teorik ve uygulamalı eğitim verdi

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerin güvenlik görevlilerine "Toplumsal olaylara müdahale eğitimi"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce, kentteki üniversitelerde çalışan özel güvenlik görevlilerine yönelik, "terör saldırıları, toplumsal olaylar ve şüpheli şahıslara müdahale" konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla özel güvenlik görevlileri önce Bayrampaşa İl Özel İdaresi'nde teorik eğitim aldı.

Görevliler daha sonra, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde verilen uygulamalı eğitime katıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Fırat Orhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, teorik eğitimi pratikle bütünleştirdiklerini söyledi.

Teorik eğitimin ardından özel güvenlik görevlilerine pratik çerçevesinde kalkan ve cop kullanma ile kapama düzenini göstereceklerini belirten Orhan, "Daha sonra ise havai fişek ve molotofkokteylli saldırılara karşı nasıl korunulması ve müdahale edilmesi konularını anlatacağız. En sonda ise gazlı müdahale ve gazın etkisinden kurtulma yollarını konusunda bilgi vereceğiz." dedi.

Orhan, eğitimin amacının vatandaşa ve öğrencilere zarar vermeden toplumsal olayları yatıştırmak olduğunu aktaran Orhan, "Eğitim sonunda üniversitelerin güvenliğinden sorumlu olan özel güvenlikçiler toplumsal olaylara doğru şekilde müdahale etmeyi, vatandaş ve öğrencilere zarar vermeden toplumsal olayları yatıştırmayı öğrenecekler." diye konuştu.

Daha sonra özel güvenlik görevlilerine pratik eğitim verildi. Eğitimde, gaz, cop, kalkan ve molotofkokteyli de kullanıldı.

Yorumlar