Üniversitelerdeki FETÖ/PDY soruşturmaları

- İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akhan: "Tüm kurumlarda yürütülen çalışmalar gibi İKÇÜ'de de FETÖ mensuplarının temizliği, OHAL’in verdiği imkanlarla devam ederken bu mücadeleyi kendi çıkarları için kullanan, suistimal edenlerle de uğraşmaktayız"

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerdeki FETÖ/PDY soruşturmaları

İZMİR (AA) - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın iddialarına ilişkin, "Tüm kurumlarda yürütülen çalışmalar gibi İKÇÜ'de de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının temizliği, olağanüstü halin (OHAL) verdiği imkanlarla devam etmekte, diğer taraftan da bu mücadeleyi kendi çıkarları için kullanan, suistimal edenlerle de uğraşmaktayız" açıklamasında bulundu.

Akhan, yaptığı yazılı açıklamada, Baydar'ın 30 Kasım'da TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada üniversiteleri zan altında bırakan ifadeler kullandığını, İKÇÜ'ye ve şahsına yönelik iftira politikası başlattığını savundu.

Akhan, şunları kaydetti:

"İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde toplam akademik personel sayımız 751'dir. Bu rakamdan 52'si kamu görevinden çıkarılmıştır. Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerden 25'inin tutuklandığı bilgisi alınmış olup gözaltında bulunan personelimiz yoktur. Halen 2 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış durumdadır. Kendimin de dahil olduğu mevcut yönetim kurulumuzda kamudan çıkarılan herhangi bir öğretim üyesi bulunmamaktadır.

Devletimizin terör listesinde yer alan FETÖ ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığını ve olamayacağını tüm kamuoyu ve çevrem yakinen bilir. Tüm kurumlarda yürütülen çalışmalar gibi İKÇÜ'de de FETÖ mensuplarının temizliği, OHAL’in verdiği imkanlarla devam etmekte diğer taraftan da bu mücadeleyi kendi çıkarları için kullanan ve suistimal edenlerle de uğraşmaktayız."


Yorumlar