Üniversiteler kapanacak mı, online olur mu, uzaktan eğitime geçilir mi?

Üniversiteler kapanacak mı, online olur mu, uzaktan eğitime geçilir mi, soruları son günlerde bazı üniversitelerin bu doğrultuda kararlar almasıyla birlikte gündem olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteler kapanacak mı, online olur mu?

Üniversiteler kapanacak mı, online olur mu, uzaktan eğitime geçilir mi, üniversitelerde uzaktan eğitim olur mu, soruları son günlerde bazı üniversitelerin bu doğrultuda kararlar almasıyla birlikte gündem olmaya başladı. Peki, Üniversiteler kapanacak mı, online olur mu, uzaktan eğitime geçilir mi?

Omicron varyantının hızla yayılması, günlük vaka sayılarının tekrar 30 bin ile 40 bin bandında seyretmeye başlaması gözleri okulların durumuna çevirdi. Geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim yapan okulların bu yıl da bu şekilde bir karar alıp almayacakları merakediliyor. 

Örneğin ABD'de birçok eyalette üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yaptı. 

Koronavirüs salgını bitti derken her geçen yeni bir versiyonu ya da varyantı ortaya çıkıyor. Şu ana kadar ortaya çıkan her yeni varyant bir öncekinden daha etkili ve daha hızlı yayılım gösteriyor. Bu nedenle üzerinden iki yıl geçmesine karşın Kovid-19 salgını hala son sürat hızla yayılıyor.

En son ortaya çıkan varyanta ise Omicron varyantı oldu. Bulaştığı insanlarda gribe benzer bir etkiye neden olan ve hızla yayıldığı tespit edilen Omicron nedeniyle dünya genelinde birçok ülke tekrar kapanmaya geçti.

Birçok ülke tedbirleri yeniden artırdı. Bazı ülkeler dışarıdan yolcu kabul etmemeye başladı. Türkiye'de ise henüz Omicron nedeniyle alınmış yeni bir tedbir kararı bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkilileri vatandaşlara üçüncü doz aşı olmaları için çağrılarda bulunuyor.

Hal böyleyken gözler üniversitelere çevrilmiş durumda. Bazı üniversiteler devam zorunluluğunu kaldırdı. Bazıları da online eğitime geçti. Henüz bir karar almayan okulların öğrencileri ise durumu merakla seyrediyor. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, corona virüse karşı alınan yeni önlemleri sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Son bir haftalık dönemde yerleşkedeki yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerde pozitif vakaların sayılarının hızla arttığını söyleyen Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildiğini açıkladı.

Buna göre öğretim elemanları dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek; sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınından uzaktan takip edebilecek.

Ayrıca dersliklerde yoğunluklara izin verilmeyecek.

Bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacak.

HANGİ ÜNİVERSİTELER KARAR ALDI?

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Final sınavları da online düzenlenecek.

Boğaziçi Üniversitesi 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenciler, sosyal medyada "Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor" etiketi açtı.

Maltepe Üniversitesi öğrencileri de finallerin online yapılması için imza kampanyası başlattı.

ABD'DE BİRÇOK EYALETTE UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

ABD'de 26 eyalette 70'ten fazla üniversite, ikinci dönem eğitimlere çevrim içi devam edileceğini açıkladı.

Harvard Üniversitesi, yeni yılın ilk üç haftasında uzaktan eğitim yapılacağını ve koşulların düzelmesi durumunda ocak sonunda kampüslere dönüleceğini duyurdu.

AA'nın haberine göre; Chicago Üniversitesi ise ikinci dönem başlangıcını iki hafta erteleyeceğini, ilk 2 hafta ise derslerin çevrim içi olacağını bildirdi.

Uzaktan eğitime dönecek diğer okullar arasında George Washington, Yale, Columbia gibi üniversiteler de yer alıyor.


 

Yorumlar

Ege Üniversiteler bir an önce yarı yıl tatilinin sonuna kadar uzaktan eğitime geçmeli....