Üniversiteler açılacak mı?

Üniversiteler açılacak mı veya bu dönem üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı soruları öğrencilerin kafasını meşgul ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteler açılacak mı?

Üniversiteler açılacak mı veya bu dönem artık üniversitelerde yüz yüze eğitim yapılabilecek mi soruları meraklı öğrenciler tarafından sıklıkla sorgulanıyor. 

Koronavirüse karşı alınan tedbir kararları bilindiği gibi geçtiğimiz hafta esnetilmişti. Esneklik en çok da esnafı ve bazı yaş gruplarını yakından ilgilendiriyordu. Öte yandan okullarla ilgili de bazı esneklikler getirildi. Ancak yine de okullarda yüz yüze eğitim başlamadı. Getirilen esnekliklerin üniversiteleri ne zaman ve nasıl etkileyeceği ise ilk günden bu yana merak ediliyor. 

Öğrenciler bu dönem üniversitelerin açılıp açılmayacağını, yüz yüze eğitimin bu dönem olup olmayacağını merak ediyor. 

Üniversitelerle ilgili olarak şu ana kadar en somut açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmıştı.

Bakan Koca en son açıklamasında, "Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yükseköğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık.

Yapılan değerlendirmede, uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurulumuza iletilmiştir." demişti.

Bunun dışında üniversitelerin açılıp açılmayacağına dair şimdilik herhangi bir son dakika gelişmesi yok.

 

Yorumlar