Üniversite rektörlerinden İzmir Valisi Ayyıldız'a ziyaret

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz: "Üniversitelerimiz için gün demokrasiye sahip çıkma günüdür"

Google Haberlere Abone ol
Üniversite rektörlerinden İzmir Valisi Ayyıldız'a ziyaret
İzmir'deki 6 üniversitenin rektörü, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti.

Vali Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer'i makamında kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, 6 rektör adına yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurulduğu günden bu yana demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek en alçakça saldırılardan birine 15 Temmuz'da uğradığını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ve dış bağlantılarının milletin iradesini hiçe saydığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu zihniyetin karşısında başkomutan sıfatıyla sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz ve milletimizin dik ve onurlu duruşu ve fedakar çabaları ile bu darbe kalkışması bastırılmış ve bir demokrasi zaferi kazanılmıştır. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür. İzmir üniversitelerini temsil eden altı üniversite olarak bu tip kalkışmalara karşı tek vücut halinde olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz."

Yorumlar