Üniversite öğrencisinden köy okuluna kütüphane

- Kırıkkale Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Mehmet Akif Yardım, sosyal medya üzerinden ve yakınlarından topladığı kitaplarla Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Kurtlar Ortaokulu'na 400 kitaptan oluşan bir kütüphane kurdu - Üniversite öğrencisi Yardım: - "İkinci durağımız Van'da bir köy okulu olacak. Ülkenin her yerine gitmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencisinden köy okuluna kütüphane

ZONGULDAK (AA) - Kırıkkale Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde okuyan Mehmet Akif Yardım, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir köy okuluna kütüphane kazandırdı.

Yardım, yaklaşık 2,5 ay önce okuduğu bir kitaptan etkilenerek, kütüphanesi olmayan köy okullarına yönelik çalışma yapma kararı aldı. İki yıl önce seminerde tanıştığı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Bölümü son sınıf öğrencisi Cengiz Yozbatıran'dan da destek alan Yardım, doğup büyüdüğü Ereğli ilçesindeki Kurtlar köyündeki ortaokuluna kütüphane kurmak için kolları sıvadı.

İkili, sosyal medya üzerinden ve yakınlarından topladıkları yaklaşık 400 kitabı, Kurtlar Ortaokulu'nda 1 haftada oluşturdukları kütüphaneye yerleştirerek, öğrencilerin hizmetine sundu.

Yardım, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, kitap okuduğu sırada böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüğünü belirterek, "Yaklaşık 2 yıl önce bir seminerde tanıştığım üniversite öğrencisi Cengiz Yozbatıran ağabeyime mesaj atarak, projeden bahsettim. Onun da hoşuna gitti. Birlikte yol almaya karar verdik. Çevremizden, sosyal medyadan kitaplar toplamaya başladık." diye konuştu.

En büyük amaçlarının köy okullarını kütüphane ile buluşturmak olduğunu anlatan Yardım, şunları söyledi:

"İlk durağımız Kurtlar Ortaokulu oldu. Yaklaşık 400 kitap topladık, kitaplığımızı kurduk. Çocuklara çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir hamleydi. Kitaplar çocukların da oldukça ilgisini çekti. Kardeşlerimizin elektronik ortamdan daha çok, kitap okumalarının onlar için daha faydalı olacağını düşünüyorum. İkinci durağımız Van'da bir köy okulu olacak. Ülkenin her yerine gitmek istiyoruz. Şu anda aynı zamanda üniversite hayatımız devam ediyor. Tatillerimizde, fırsat buldukça bu projemizi hayata geçireceğiz."

- "Bir ülkenin geleceği çocukların hayallerindedir"

Cengiz Yozbatıran da gönüllü olarak eğitmenlik yaptığını ve bir eğitim için geldiği Ereğli ilçesinde Mehmet Akif Yardım ile tanıştığını belirtti.

Eğitim ve öğreniminden fırsat bulduğu zamanlarda Türkiye'nin farklı bölgelerinde köy okullarında gönüllü eğitmenlik yaptığını anlatan Yozbatıran, "Yardım, Van'da seminere gittiğimde beni aradı. 'Köy okullarına kütüphane kurmak istiyorum, gidebildiğim kadar köy okuluna gideceğim, bana yardımcı olur musun?' dedi. Böylelikle yol aldık." ifadesini kullandı.

Kurtlar Ortaokulu'na kütüphane kurmak için harekete geçtiklerini ve kısa sürede topladıkları kitapları ve hazırladıkları kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Yozbatıran, şunları kaydetti:

"Ereğli Kurtlar Ortaokulu'na gittik, seminerimizi verdik, kütüphanemizi kurduk. Şimdi bunu devam ettireceğiz. Bir ülkenin geleceği çocukların hayallerindedir. Çocuklarımızın hayal kurmasını sağlamamız lazım. Gidebildiğimiz kadar köy okuluna gidip, kurabildiğimiz kadar kütüphane kurmak, onlara seminer verip, hayallerini değiştirip, hayal kurmasını sağlamak istiyoruz. Verdiğimiz seminerlerde değerler üzerine konuşuyoruz. Yurt sevgisi, gelişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, hoşgörü, iyilik yapmanın önemini anlatıyoruz. Ortalama 1 saat sürüyor. Çocuklarla oyunlar oynayıp bitiriyoruz. Gönüllülük esasına göre bunu yapıyoruz, hiç kimseden bir şey beklemiyoruz. Kitap bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Ne kadar kitap bulabilirsek o kadar bizim için iyi oluyor."

Yorumlar