Üniversite öğrencisi Dere, Kadıköy'de anıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de hafriyat toprağını taşıyan kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere için anma programı...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencisi Dere, Kadıköy'de anıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de hafriyat toprağını taşıyan kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere için anma programı düzenlendi.

Kurbağalıdere'de ıslah çalışmaları kapsamında dere kenarından hafriyat toprağı taşıyan kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden Dere'yi anmak için Yoğurtçu Kadın Platformu üyesi bir gurup kadın, Yoğurtçu Parkı'nda bir araya geldi.

Ellerindeki döviz ve pankartlarla Dere'nin hayatını kaybettiği parkın yaya yürüyüş yolunda bekleyen kadınlar, slogan atarak kazayı protesto etti.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Gizem Aslan, Şule İdil Dere'nin sıradan bir trafik kazası sonrası ölmediğini olayın cinayet olduğunu savundu.

Kaldırımların ve yayalar için düzenlenen yürüyüş yollarının iş makineleri için kullandırılmasının insan hayatına mal olduğunu belirten Aslan, olayın sorumlularının da belli olduğunu kaydetti.

Anma programına katılan Dere'nin annesi Nesrin Aslan ise kazanın ardından kızını kaybettiğini ve söyleyecek söz bulamadığını aktardı.

Kızının hayatını kaybettiği yere bakarak gözyaşlarına hakim olamayan anne Nesrin Aslan'ı, gruptaki kadınlar teselli etmeye çalıştı.

- Olay

Şule İdil Dere, Kurbağalıdere'de yürüyüş yaparken, ıslah çalışmaları kapsamında dere kenarı ile Yoğurtçu Parkı'nda hafriyat toprağı taşıyan kamyonunun çarpması sonucu yaşımını yitirmişti.

Yorumlar