Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama

- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, otogarda protokol üyelerince karanfillerle karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, otogarda karanfillerle karşılandı.

Muğla Vali Yardımıcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Otogarı'na gelen öğrencileri karşıladı.

Vali Yardımıcısı Özdemir, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl tören düzenlendiğini söyledi.

Muğla'nın üniversite kenti olduğunu belirten Özdemir, "Bugünden itibaren artık bizim çocuklarımızsınız. Hep birlikte bugün ilk adımını attığınız uzunca bir yolu birlikte yürüyeceğiz. Muğla, insanların huzur içinde yaşadıkları güvenli bir kent. Bu noktada ailelerin de çocuklarını burada bırakıp gönül rahatlığı içinde dönebileceklerini tahmin ediyorum" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çoban ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin akademik çalışmaları ile kısa zamanda isminden söz ettiren ayrıcalıklı bir üniversite olduğunu dile getirdi.

Çoban, "Kentimiz barış ve sevgiyle çevrili, hoşgörülü, emniyet açısından son derece güvenli bir yer. Muğla halkı, üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür ve sahip çıkar" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da karşılama töreninin üniversitenin kuruluşundan bu yana yapıldığını ve artık geleneksel hale geldiğini aktardı.

Üniversitenin sloganının "sevginin bilgiyle bütünleştiği üniversite" olduğunu anlatan Harmandar, "Muğla, kültürüyle yaşantısıyla bir barış kentidir. Üniversitemizde bilginin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite olarak barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir" ifadesini kullandı.

- 10 bin 379 kontenjan ayrıldı

Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bu yıl 10 bin 379 kontenjan ayrıldığına işaret ederek 10 bin 242 öğrencinin yerleştirildiğini açık kalan 137 kontenjanın ise ek yerleştirmelerle ile dolacağını vurguladı.

Kayıt yaptıracaklarla öğrenci sayısının 44 bin 777'ye ulaşacağını bildiren Harmandar, "Bu yıl Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Tıp Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ve bazı yüksekokullarda yeni bölümler açılarak ilk kez öğrenci alımı yapılacak. Yeni açılan bölümlere de 609 öğrenci kayıt yaptıracak" dedi.

Karşılama töreninin yapıldığı alana Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi stant açtı. İl ve üniversite hakkında bilgiler verilen stantlarda tanıtıcı broşürler de yer aldı.

Konuşmaların ardından Muğla Vali Vekili Özdemir ve protokol üyeleri otobüslerle gelen öğrenci ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve aileleri, otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Otogarda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi stantlarında görevli personel, kayıt için gelenlere çay, kek, simit, meyve suyu ve su ikram etti.

Öğrenciler ve aileleri, otogarda bekleyen üniversite ve belediyeye ait otobüslerle üniversite kampüsüne ücretsiz taşındı.


Yorumlar