Üniversite öğrencileri, şehitler için yürüdü

- Ankara Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi - Öğrenciler, yürüyüş güvenliğini sağlamak için kampüs önüne gelen çevik kuvvet polislerine karanfil verdi

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri, şehitler için yürüdü

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'daki bombalı terör saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan öğrenciler, güvenliği sağlayan polislere karanfil verdi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan öğrenciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyüşe geçti. Öğrenciler, "Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır." yazılı pankart açtı.

Kampüsün giriş kapısı önüne gelen öğrenciler, burada yürüyüşün güvenliği için önlem alan çevik kuvvet polislerine kırmızı ve beyaz karanfiller verdi. Bazı öğrenciler polislere sarıldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, şunlar ifade edildi:

"Bizler Cebeci Kampüsü öğrencileri olarak kişisel haklarımızdan en önemlisi olan yaşam hakkımızın elimizden alındığı, terör ve şiddetin yoğunlaşarak ülkemizin sürekli bir çatışma iklimine çekilmeye çalışıldığı bu dönemde, canımızın, malımızın, namusumuz olan bayrağımızın güvenliği için gözünü kırpmadan canını feda eden askerimizin ve polisimizin her şartta yanında olduğumuzu beyaz ederiz. Ülkemiz bu kuşatmayı yarmaya muktedirdir. Milletimizin gelecekteki ümidi olan bizler, dün olduğu gibi bugün de gerekirse amfilerimizi boşaltıp işgalcilere karşı mücadeleye koşacağımızı bildirmekten şeref duyarız."

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı okuyan grup, "Hepimiz polisiz, PKK'ya yeteriz" ve "Polis sana canım feda" sloganları attı.

Yorumlar