Üniversite mezunlarına yeni iş alanı

Güvenlik Bilgi Formu (GBF) Hazırlayıcısı, üniversite mezunlarına yeni ve yüksek kazançlı iş imkanı sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite mezunlarına yeni iş alanı

SonHaberler | Haber Merkezi

Adını ilk defa duyanlar için Güvenlik Bilgi Formu (GBF) nedir? 

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik ile birlikte bir çok firma şimdiden yüksek maaşla çalışrılmak üzere uzman arayışına girdi. Peki nedir bu meslek ve kimler Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı olabilir? Detaylar haberimizde

Güvenlik Bilgi Formu Nedir?

Güvenlik bilgi formu, tehlikeli maddelerin ve müstahzarların; özelliklerine ilişkin ayrıntılı bilgileri, alınacak güvenlik önlemlerini, çevre ve insan sağlığının olumsuz etkilerinden korunmasına yönelik gerekli bilgileri içeren belgedir. 26/12/2008 tarih 27092 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmeliğine göre tehlikeli olarak sınıflandırılan bir madde veya müstahzarı piyasaya arz etmekten sorumlu üretici, ithalatçı veya dağıtıcı, kullanıcısına bu madde veya müstahzara ait güvenlik bilgi formu sağlamakla yükümlüdür.

Güvenlik bilgi formları, akredite olmuş kuruluş tarafından belgelendirilmiş kişiler tarafından hazırlanır. Eğitimini başarıyla tamamlayanlar "Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı" belgesini hak ederler.

Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı sınavı Sakaraya Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. Sakarya Üniversitesi-Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), TÜRKAK’tan 17024 Personel Belgelendirmede ilgili alanda akredite edilmiş tek üniversite ünvanına sahiptir. 

Sınava girmek için herhangi bir eğitim almış olmak şartı aranmıyor. Sınavda defter kitap kullanmak serbest. Sınav dökümanları Sakarya Üniversitesi-Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) tarafından ücretsiz olarak temin ediliyor. Ayrıca birinci sınavda başarız olanlardan ikinci sınavda ücret alınmamaktadır. 

Kimler Başvurabilir?

Kimya veya Çevre konularında 2 yıllık üniversite eğitimi almış (Biyokimya Teknikerliği, Boya Teknolojisi, Çevre, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Koruma, Deri İşleme Teknolojisi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Kimya, Kimya Teknolojisi, Kozmetik Teknolojisi, Laboratuar, Lastik, Lastik Endüstrisi, Lastik Teknolojisi, Lastik-Plastik, Petrokimya, Plastik Teknolojisi, Rafineri, Rafineri ve Petrokimya, Selüloz ve Kağıt Teknolojisi, Tekstil, Yalıtım Teknolojisi ve ilgili diğer branşlar gibi.) başvuru sahiplerinden en az 1 yıl iş tecrübesi (üretim, kontrol, kalite) aranır ayrıca,

Kimya veya Çevre konularında (Biyokimya, Biyoloji, Biyoloji Bilimleri ve Biyo Mühendislik, Biyoloji Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tekstil Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Öğretmenliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, ve ilgili diğer branşlar gibi.) 4 yıllık veren yukarıdaki bölümlerden eğitim almış başvuru sahiplerinden iş tecrübesi şartı aranmamaktadır.

SINAV NE ZAMAN VE NEREYE BAŞVURULACAK?

Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2017

Sınav Tarihi: 09 Temmuz 2017

Sınav Yeri: Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü

Yorumlar