UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı başladı

- Seramik sektöründeki gelişmelerin takip edildiği UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı Yeşilköy CNR EXPO Fuar Alanı'nda başladı - İstanbul Valisi Şahin: - "Bu fuar bir iddiayı ortaya koyuyor. Biz artık dünyaya kalitemizle, tasarımlarımızla mal satabiliriz ve biz bunu yapıyoruz" - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Büyükekşi: - "İstihdam seferberliğinde biz de varız diyoruz. Hedefimiz, 2017 yılında 300 bin ek istihdam yaratmak. Bunun için gerekli çalışmalarımızı da başlattık"

Google Haberlere Abone ol
UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı başladı

İSTANBUL (AA) - Seramik sektöründeki gelişmelerin takip edildiği UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı, sektör temsilcilerinin katılımıyla Yeşilköy CNR EXPO Fuar Alanı'nda başladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, fuarın açılış törenindeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği çağrısına çok yoğun ilgi olduğunu belirterek, fuar vesilesiyle seramik sektörü işverenlerine aynı çağrıyı yineledi.

Türkiye'nin her geçen yıl kendini aştığını vurgulayan Şahin, "Dünya hızıyla mukayese ettiğimizde çok hızlıyız. Ama yetmez. Maalesef teknoloji devrimini geriden takip ettik. Mesafeyi kapatmak için koşmamız gerekiyor. Bu fuar bir iddiayı ortaya koyuyor. Biz artık dünyaya kalitemizle, tasarımlarımızla mal satabiliriz ve biz bunu yapıyoruz. Seramiği İtalya'ya bile satıyoruz. Geldiğimiz seviye iyi bir seviye. Ama bu seviyeyi aşmamız gerek." diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seramik sanatının, 8 bin yıl önce Anadolu topraklarında filizlendiğini ve Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi seramik kalıntılarının hala insanlık tarihine ışık tutmaya devam ettiğini ifade etti.

Dünya ticaretinin son 15 yılda 2,5 kat arttığını dile getiren Büyükekşi, "Küresel seramik ticareti ise aynı dönemde 3 kat arttı ve geçtiğimiz sene 60 milyar dolara yaklaştı. Ülkemiz bu alanda 2001 yılında en çok ihracat yapan 14. ülkeydi. Geçtiğimiz sene ise 10. sıraya yükseldi." bilgisini paylaştı.

Büyükekşi, seramikteki pazar payının hala potansiyelin altında olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2002’de dünya seramik ticaretinin yüzde 2,4’ünü elin bulundurduğunu, geçen sene ise bu pastadan yüzde 1,3 pay alabildiğini aktardı.

Bu payın artırılması gerektiğini vurgulayan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bu payı tasarım, Ar-Ge, markalaşma ve inovasyon ile artırabiliriz. Seramik kaplama ve döşeme alanında en büyük ihracatçı Çin. İkinci sırada İtalya yer alıyor. Daha sonra İspanya geliyor. Çin daha çok malı daha ucuza satıyor. Bu alanda Ar-Ge, marka ve tasarımını geliştiren Avrupa ülkeleri ise, daha az malı yüksek fiyatlara satıyor. Sektörde yenilikçiliğe verilecek önemin daha da artması gerekiyor.

Ayrıca istihdam seferberliğinde biz de varız diyoruz. Hedefimiz, 2017 yılında 300 bin ek istihdam yaratmak. Bunun için gerekli çalışmalarımızı da başlattık. İnşallah bir an önce bu hedefimize ulaşacağız. Bu duygularla konuşmama son verirken, Bugün burada düzenlenen UNICERA fuarının, seramik sektörüne önemli katkılar sağlamasını, bu katkıların da istihdam artışı olarak can bulmasını diliyorum."

- UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı


CNR Holding şirketlerinden ITF İstanbul Fuarcılık, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TİMDER) iş birliğinde organize edilen fuara, 126 ülkeden 100 bin profesyonel ziyaretçinin katılması hedefleniyor. Sektör öncüsü binin üzerinde markanın katılımıyla yapılan fuar, Ekonomi Bakanlığı'nın da desteğiyle kapsamlı alım heyeti organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak.

Fuar, 40 ülkeden gelecek alım heyetlerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Fuardaki tanıtım etkinliklerinin yanı sıra aralarında ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Polonya, Çin, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Ürdün, Lübnan'ın da bulunduğu ülkelerden gelecek alım heyetleri, katılımcılarla B2B Eşleştirme Programı kapsamında ikili görüşmeler de yapacak.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in de katıldığı açılış törenine, TSF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yamaner, TİMDER Başkan Yardımcısı Aydın Eşer ve CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de katıldı. Fuar 12 Mart'a kadar sürecek.

Yorumlar