UNDP, İsrail'in iddialarından "endişeli"

- UNDP'nin Filistinli çalışanı Berş'in "Hamas'a mali kaynak sağladığı" iddialarından endişe duyduğu bildirildi

Google Haberlere Abone ol
UNDP, İsrail'in iddialarından "endişeli"

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP), İsrail tarafından ortaya atılan, UNDP'de görevli Filistinli Vahid el-Berş'in "Hamas yararına mali kaynak sağladığı" yönündeki iddialardan endişe duyduğu belirtildi.

UNDP'ten yapılan açıklamada, İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinli Berş'in UNDP yardımlarını Hamas'a verdiği ve Hamas'la iş birliği yaptığına dair ortaya atılan iddialardan endişe duyulduğu aktarıldı.

Açıklamada, UNDP içerisinde ve projelerde meydana gelecek hiçbir hataya göz yumulmayacağı vurgulanarak bu meseleyi görüşmek üzere bir değerlendirme toplantısının yapılacağı ifade edildi.

İsrail basınında, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet ve polisin, UNDP'de görevli Filistinli Berş'i UNDP yardımlarını Hamas'a verme ve Hamas'la iş birliği yapma suçlamalarıyla gözaltına aldığı haberleri yer almıştı.

İsrail son dönemde Hamas'ın Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve uluslararası kurumlardan kendi yararına mali kaynak sağladığı yönünde iddialarda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in iddialarının Gazze'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşları için ciddi endişeye neden olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar