Umutlar artınca ailelerin sayısı da arttı

Diyarbakır'da nöbet tutan annelerin evlatlarına kavuşmaya başlaması evlatları dağda olan anneleri umutlandırdı. Bu vesileyle nöbete her geçen gün yeni aileler katılıyor. Son olarak üç aile daha nöbete katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Umutlar artınca ailelerin sayısı da arttı

Evlatları terör örgütü PKK tarafınan kandırılarak dağa götürülen anneler ve babalar, nöbete katıldıktan sonra evlatlarına kavuşan anneleri görünce umutlanıyor. Bu vesileyle nöbete katılan anne ve babaların sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak Diyarbakır'da HDP binası önünde başlayan nöbete 3 aile daha katıldı. Oğlu Bayram için Kocaeli’den gelen Hediye Kurt, kızı Keziban için Balıkesir’den gelen Tenzile Dönmez ve oğlu Halil İbrahim için Diyarbakır’a gelen Özlem Görmez’le birlikte aile sayısı 130’a çıktı.

EVLAT NÖBETİ 200 GÜNE YAKLAŞIYOR

Çocukları HDP’liler tarafından kandırılıp terör örgütü PKK’ya götürülen ailelerin evlat nöbetinde 196 gün geride kaldı. 13 ailenin çocuklarına kavuşması, diğer anne-babaları da umutlandırdı. HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019’dan bu yana devam eden oturma eylemine dün 3 aile daha katıldı. Oğlu Bayram için Kocaeli’den gelen Hediye Kurt, kızı Keziban için Balıkesir’den gelen Tenzile Dönmez ve oğlu Halil İbrahim için Diyarbakır’a gelen Özlem Görmez’le birlikte çocukları için HDP’nin kapısına dayanan ailelerin sayısı 130’a çıktı. Gözü yaşlı anneler çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulunurken, Özlem Görmez “Bu eylem keşke 10 yıl önce başlasaydı. Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Oturma eylemindeki diğer aileler de çocuklarına örgütten kaçıp teslim olmaları çağrısı yaptı.

ÖRGÜTTEN KAÇANLAR AİLELERİNE KAVUŞUYOR

2014’ten bu yana PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ‘Delila Mardin’ kod adlı Zeynep Erkan, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın 1 yıla yakın devam eden ikna çılışmaları sonucu teslim oldu. 6 yıl sonra ailesine kavuşan Erkan, bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Kötü muamele, psikolojik ve fiziki şiddet gördüğünü söyleyen Erkan, PKK’dan kurtulmak isteyen birçok örgüt mensubu bulunduğunu ancak infaz edilecekleri korkusuyla kaçamadıklarını kaydetti. Zeynep Erkan, “Artık daha fazla olanlara seyirci kalmayın, evlatlarınızı örgütten kurtarın. Yanlışın neresinden dönülse kardır” dedi. Erkan’ın dışında dün PKK/YPG’li 2 terörist daha teslim oldu. Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerin Şırnak/Silopi’deki hudut karakoluna teslim olduğunu duyurdu.

Yorumlar