Umut Güner kimdir?

Umut Güner kimdir soruları Reha Muhtar ile yaşanan sorunlarından sonra gündeme sıkça gelen bir soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
Umut Güner kimdir?

Umut Güner adı Reha Muhtar'ın tehdit iddialarından sonra bir kez daha gündemde. Peki, Umut Güner kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? 

Umut Güner 14 Eylül 1989 tarihinde Balıkser'in Bandırma ilçesinde doğdu. Otel ve turizm işletmeciliği alanında tanınmış isimler arasında yer almasının yanında Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile yaşadığı sorunlar ve hakkında açılan davalarla da gündeme gelen bir kişidir. 

Beşiktaş kulübünde eski yönetici olduğu öğrenilen Umut Güner hakkında yaklaşık 5 ay önce "Belgede sahtecilik" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Umut Güner hakkında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

İddianamede BJK divan kurulu ve kongre üyesi olan Sami Kılıçoğlu'nun, BJK Yönetim Kurulu üyesi, As Başkanı, stadyumdan sorumlu yönetici ve transfer komitesi başkanlığı görevlerinde bulunan Umut Güner hakkında savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesi de yer aldı.

İddianamede, soruşturma kapsamında BJK Derneğinden Umut Güner'in kulübe kabulü, yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi ve BJK'nin voleybol takımında sporcu olarak yer aldığı döneme
İddianamede, BJK voleybol şubesinin kayıtları incelendiğinde, 1997/1998 sezonunda Umut Güner'in kaydına rastlanmadığı belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Şüpheli Umut Güner'in, BJK'ye 31 Aralık 2010'da üye olduğu, üyelik işlemleri sırasında sporcu olduğunu belirtmediği anlaşılmıştır. 25 Mart 2012'de yönetime seçilmek isteyen Güner'in mevcut dernek tüzüğüne göre kulüp üyeliğinde 2 yılı doldurmadığı için tarihsiz, sadece 1997-1998 tarihlerinde voleybol takımında sporcu olduğuna ilişkin, dönemin dernek yöneticisinin hangi şartlarda ve nasıl aldığı belli olmayan bir şekilde imzasıyla kendisine 1 yıl kıdem kazandıracak sahte sporcu üye bilgi formu oluşturduğu ve bu sahte belgeyi kulüp yönetimine ibraz ederek kullandığı belirlenmiştir."

REHA MUHTAR'A TEHDİT 

Öte yandan eski televizyoncu Reha Muhtar'ı tehdit ettiği için de gündeme gelen Umut Güner'in son olarak Muhtar'ın evinin basılması olayına da adı karıştı. Reha Muhtar, Umut Güner hakkındaki iddiaları nedeniyle tehdit edildiğini, mahkeme tarafından 7,5 ay hapis cezası aldığını söyledi. Muhtar, son olarak Umut Güner'in bağlantılarını yazdığı için ise evinin gece yarısında basıldığını anlatan Twitter mesajları paylaştı. 

Muhtar'ın açıklamalarından sonra Umut Güner yeniden gündeme geldi.

Yorumlar