Ümraniye'de 14. geleneksel sünnet şöleni

- Sünnet şöleninde bin 500 çocuk sünnet ettirildi

Google Haberlere Abone ol
Ümraniye'de 14. geleneksel sünnet şöleni

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen sünnet şöleninde bin 500 çocuk sünnet ettirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2004 yılında ilki başlatılan sünnet şöleni, bu yıl Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, anne babaların erkek çocukları için ömürleri boyunca görmekten haz alacağı mürüvvetlerini gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Allah evlatlarımızı bizlere, sizlere bağışlasın. Vatana, millete, hayırlı evlatlar nasip eylesin, evlatlarınızın acısını sizlere göstermesin." temennisinde bulundu.

Şöleni, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yaptıklarına dikkati çeken Can, şunları kaydetti:

"1 yıl evvel vatanın göğsüne hançer saplamaya çalışanlara karşı evlerinden pijaması, terliğiyle kalkıp giden, hainlere haddini bildiren, vatanını müdafaa eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyoruz. Bu yıl da bin 500 çocuğumuzu sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Erkekliğe adım atan yavrularımızı tebrik ediyorum. Biz Ümraniye Belediyesi olarak istiyoruz ki anne ve babalar erkek evlatlarının önemli günü olan sünnet merasimlerini borca girmeden huzurlu ve rahat bir şekilde geçirsinler. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak çocuklarımızı baştan aşağı sünnet kıyafetlerini giydirip, gezdirip ve belirlediğimiz doktorlar tarafından sünnetlerini yaptırdık ve onlara 15 Temmuz Şehitler Meydanı'mızda unutamayacakları bir şölen düzenledik. Bütün çocuklarımızın mürüvvet günü kutlu olsun ve onların hepsini tebrik ediyorum."

Sünnet şölenine, Ümraniye İlçe Müftü Vekili Müslüm Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye birim müdürleri, sünnet ettirilen çocuklar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar