Ümit Özdağ'ı şoke eden soru: Bir darbecinin oğlu olmak nasıl bir duygu?

MHP'den ihraç edildikten sonra Meral Akşener ile birlikte yeni parti hazırlıklarına katılan Ümit Özdağ'ın babasının darbeci olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ümit Özdağ'ı şoke eden soru: Bir darbecinin oğlu olmak nasıl bir duygu?

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ile birlikte yeni partinin kurucular kurulunda yer almaya hazırlanan Ümit Özdağ'ın başı darbeci babasıyla belada. Özdağ, bu gece Habertürk televizyonunda Kübra Par'ın sunduğu programda hayatının şokunu yaşadı. Özdağ, Kübra Par'ın "Darbeci babanız hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru karşısında şok geçirdi. Soruyu beklemediğini belirten Özdağ, program sunucusuna uzun süre sitem etti. Program sunucus Par, Özdağ'ın program sonrasında da kendisine, "Neden bu soruyu sordun?" diyerek kendisine sitem ettiğini söyledi. 

Bir dönem MHP'nin Gaziantep Milletvekilli yapan Ümit Özdağ, partiden ihraç edildikten sonra Meral Akşener ile birlikte yeni parti kurma çalışmalarına başladı. Ancak Özdağ'ın kamuoyu tarafından bilinmeyen bir özelliği ilk kez bu akşam Habertürk televizyonunda Kübra Par'ın cesur sorularıyla renklendirdiği programda ortaya çıktı. 

Kübra Par, Ümit Özdağ'a babasının Adnan Menderes ve iki bakanının idam edildiği 27 Mayıs darbesini gerçekleştiren cuntanın içinde yer aldığını hatırlatarak, "Babanız Muzaffer Özdağ, 27 Mayıs darbesinden sonra Milli Birlik Komitesi’ndeki isimlerden biriydi. Bir darbecinin oğlu olmak nasıl bir duygu? Babanızı darbeci olarak görüyor musunuz?” diye sordu. 

"BABAMLA HEP GURUR DUYDUM"

Par'dan bu soruyu hiç beklemediği hareketlerinden ve cevabından belli olan Ümit Özdağ, programa yeni kurulacak bir partiyi konuşmaya geldiğini belirterek, "Bugün beni buraya davet ederken Yeni Parti’yi konuşacağımızı söylediniz. Yeni Parti ile ilgili bir programın böyle kişisel bir soruyla bitmesini arzu etmezdim. Ben babamla hep gurur duydum. Babam gerçekten çok iyi bir Türk subayıydı. 27 Mayıs’ı doğru bulduğu için o sürecin içerisinde yer aldı” siteminde bulununca Par, "Bundan rahatsız mı oluyorsunuz?" ikinci bir soru sordu. Özdağ bunun üzerine, babasının darbeci olmasından rahatsızlık duymadığını hatta onunla ilgili bir tez çalışması yaptığını söyledi. 

Özdağ'ın tez çalışmasından söz açması ise hiç beklemediği yeni bir soru karşısında şok geçirmesine neden oldu. Gazeteci Par, Özdağ'a, "Kitabınızda orduların siyasete müdahalesini normal gördüğünü yazdığını" hatırlattı. Özdağ bunun üzerine de savunmaya geçerek çeşitli gerekçeler öne sürdü. 

Kürba Par'ın, "Menderes'in idam edilmesinden, darbe yapmasından hiç pişmanlık duydu mu babanız?" şeklindeki bir başka sorusu üzerine ise Özdağ'ın "Hayır" demesi dikkat çekti. 

ÜMİT ÖZDAĞ'IN BABASI KİMDİR?

- Muzaffer Özdağ

Ümit Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ, Başbakan Adnan Menderes ile iki arkadaşının idamına neden olan 27 Mayıs askeri darbesine fiilen katılmıştı. 

Harp Okulu'nu, Harp Akademisi'ni ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Müzaffer Özdağ 27 Mayıs 1960 Darbesine Kurmay Yüzbaşı olarak katılmıştı. 

Yorumlar